Ackersate - Camping op de Veluwe

Voorthuizen heeft eigen klompenpad: het Griezeveensepad

Voorthuizen heeft eigen klompenpad: het Griezeveensepad

Sinds kort heeft Voorthuizen een eigen klompenpad: het Griezeveensepad. Een mooie wandelroute van veertien kilometer door het buitengebied van Voorthuizen. Het startpunt is bij Eethuisje de Heuveltjes, op loopafstand van Vakantiepark Ackersate.

 

 

Klompenpad

Een klompenpad is een rondwandeling door cultureel agrarisch landschap. In 2002 werd het eerste klompenpad geopend in Leusden, maar ondertussen staat de teller op meer dan 100 klompenpaden. Zo vormen de klompenpaden een herkenbaar netwerk van aansprekende wandelroutes. 

 

Griezeveensepad

Het Griezeveensepad bevindt zich bij het Grijze Veen in Voorthuizen. Het Grijze Veen wordt door de Voorthuizenaren "t Grieze Veen" genoemd. Het klompenpad loopt langs dit meertje dat tweehonderd jaar geleden is ontstaan door veenafgravingen. Onderweg kom je ook 'De Twaalf Apostelen' tegen, een monumentale bomengroep op de heuvel in het Wilbrinkbos.

 

Historische paden

Op het Griezeveense pad kun je wandelen door de weilanden, bossen en heide rondom Voorthuizen. Verschillende historische paden zijn hersteld en het boerenland is opengesteld voor wandelaars. Trek de wandelschoenen aan en loop langs landerijen, via slootjes en door modderpoelen. 

Vakantiepark Ackersate

Kom genieten van de Veluwe, met Vakantiepark Ackersate als perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving.