Ackersate - Camping op de Veluwe
  Foto's maken op vakantie (ook met je telefoon)

Foto's maken op vakantie (ook met je telefoon)

Tegenwoordig heb je geen grote camera’s meer nodig om een mooie foto te maken. Telefoons en tablets krijgen steeds betere camera’s en daardoor is het voor jou een stuk makkelijker geworden!

Je hoeft ook niet professioneel fotograaf te zijn om toch een paar mooie vakantiekiekjes te maken. Zelfs jij kan dat zolang je er maar plezier in hebt! Je kunt zoveel foto’s maken als je wilt, de foto’s die mislukt zijn kun je altijd weer weggooien. Zorg wel dat je geheugenkaart van je telefoon groot genoeg is en dat de batterij vol is. Een extra SD-kaartje en een powerbank meenemen kan helpen.

Om jouw vakantiefoto’s nog mooier te maken hebben wij drie tips die je ook kunt toepassen als je foto’s maakt met je telefoon of tablet.

Tip 1 – de 1/3 regel

Je kunt de foto denkbeeldig in negen vlakken verdelen. Je krijgt dan strepen op 1/3 en 2/3 van de foto. Plaats dat wat je op de foto wilt zetten, het onderwerp, op één van de lijnen. Hierdoor wordt je foto interessanter om naar te kijken. Bekijk de foto hieronder maar eens waar de fietsers op 1/3 van de foto zijn gefotografeerd.

Tip 2 – Overzicht en detail

Een foto maken waarop je de hele omgeving zet geeft een goed beeld van hoe het eruit ziet. Deze foto’s zijn vaak leuk en geven goed weer waar je geweest bent. Leuk voor de thuisblijvers. De vakantieomgeving loop jij de hele dag in rond, dus ga eens op zoek naar de kleine details! Wat is er nu echt typisch aan de plek waar je op vakantie bent? Zet dat eens op de foto! Dat brengt later een boel leuke herinneringen met zich mee en je hebt thuis weer wat te vertellen! De afbeeldingen hieronder geven het verschil tussen een overzicht en detail foto weer.

Tip 3 – let op de omgeving

Soms zie je achteraf op een foto dingen die je er liever niet op had willen staan. Je kunt dan met een fotobewerkingsprogramma de foto gaan bewerken, maar je kunt ook tijdens het maken van de foto hier al op letten. Bekijk de omgeving goed voordat je de foto maakt, let eens op de lantarenpalen, prullenbakken, weggewaaide plastic zakken en ander afval. Misschien kun je wat opruimen (goed bezig!) of een stap naar links of rechts zetten zodat het net niet op de foto staat.

Ook als je mensen op de foto zet moet je goed letten op de omgeving. Je wilt bijvoorbeeld niet dat het net lijkt alsof de boom uit het hoofd van jouw reisgenoot groeit. Ook dan kun een stapje naar links of rechts zetten. Even lachen… KLIK!

Wanneer jij helemaal uitgerust thuis komt van vakantie en je bekijkt je foto’s dan kun je trots zijn op jezelf. Jouw vakantie is (met je telefoon) vastgelegd en deze herinnering vergeet je nooit meer! Tijd voor nog een vakantie (op Vakantiepark Ackersate) om nog meer leuke vakantiefoto’s te maken!