Ackersate - Camping op de Veluwe
Dagje uit #5 - Maisdoolhof Voorthuizen
Dagje uit #5 - Maisdoolhof Voorthuizen

Dagje uit #5 - Maisdoolhof Voorthuizen

Maisdoolhof

Vind jij het leuk om de hele dag te klimmen, te klauteren, binnen en buiten te spelen en weet jij jezelf te redden uit het grote maisdoolhof? Kom dan naar Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen! Er is hier van alles te beleven. Binnen in de apenkooi, bouwen met de blokken, kijken bij de kameel en de andere dieren, springen op de trampolines, racen op de tractors en skelters en natuurlijk ontsnappen uit het maisdoolhof!

Van klein naar groot
Begin mei mochten wij een kijkje nemen in het vernieuwde Speelpark & Maisdoolhof in Voorthuizen. Het is nu nog groter, uitgebreider en luxer dan eerst, zowel binnen als buiten spelen. 10 jaar geleden is het Maisdoolhof in Voorthuizen als heel klein begonnen. Loes Schreuder is hier toen begonnen als vakantiebaan bij haar ouders, in de loop der jaren is dit uitgegroeid naar een groot bedrijf en is ze medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Loes: ‘Op 24 april 2017 hebben wij onze nieuwe Speelpark & Maisdoolhof mogen openen, het was een drukke start maar met een onwijs leuke middag’.

Picknicken en maiszwembad
Wat Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen zo bijzonder maakt is dat je hier eigen eten en drinken mee mag nemen, om lekker te picknicken. Voor de mensen die liever geen picknick houden heeft het vernieuwde Maisdoolhof een eigen keuken. Hier kun je ook gezellig wat eten halen. Voor de ouders zijn er heerlijke plaatsen gemaakt om zo vanaf één plek de kinderen een beetje in de gaten te kunnen houden.

Een duik in het maiszwembad; dat kan bij het Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen. Een bak vol met mais waar je heerlijk in kunt spelen. Wanneer mais van het land komt is het vaak erg stoffig, maar voor dit maiszwembad is gebruik gemaakt van speciaal mais. Het mais komt uit België en is gewassen en gereinigd. Zo kom je niet helemaal vies uit het maiszwembad.

Maisdoolhof
Maisdoolhof
Maisdoolhof
Maisdoolhof

Het geheim van een mooi en groot doolhof
In het maken van een mooi en groot maisdoolhof zit vaak veel tijd. Als eerste moet er bedacht worden hoe het doolhof eruit komt te zien. Het Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen heeft hier ondertussen al heel wat ervaring in en weet dan ook precies wat leuk is voor jong en oud. ‘Vaak verwerken we een boodschap in ons doolhof. Erg leuk als we dan later de luchtfoto op social media plaatsen.’ vertelt Loes. ‘Zo hebben we onze bezoekers vorig jaar ook duidelijk gemaakt dat we gingen verhuizen.’ Ze tekenen het hele doolhof uit op papier, netjes op schaal. Daarna kunnen ze verder op het land.

Als eerst wordt de gehele oppervlakte bezaaid met mais. Ze laten het groeien tot er een stukje mais staat. Vervolgens gaan ze op een maaier zitten met de zelfgetekende kaart in de hand en maaien ze de paden eruit. Vaak moeten ze er wel meerdere keren over heen zodat het mais er goed af is. Als dit gedaan is gaan ze met een grote groep de paden aanharken zodat het er allemaal netjes uit ziet. Dan kan het maisdoolhof open en kun jij er lekker ronddwalen. Het maisdoolhof is zo gemaakt dat je er ongeveer drie kwartier in bezig bent.

In het doolhof is een speurtocht gemaakt. Deze speurtocht leert kinderen meer over landbouw, dieren en het boerderij leven. Een speels educatief onderdeel tijdens een leuke dag uit. Tijdens de speurtocht en zoektocht in het doolhof kom je uit bij de uitkijktoren. Vanuit de uitkijktoren kun je zien welke kant je weer op moet om de uitgang te vinden. Glij van de glijbaan en ga ervoor! De speurtocht door het maisdoolhof is ongeveer vanaf 1 juli te maken wanneer het mais gegroeid is. Het Speelpark is het gehele seizoen geopend.

Maisdoolhof Voorthuizen is een laagdrempelig en gezellig park en geschikt voor jong en oud, schoolreisjes, feestjes en arrangementen.