Ackersate - Camping op de Veluwe

Tips voor meer ruimte in je vakantiewoning

Tips voor meer ruimte in je vakantiewoning

In de zomermaanden leef je natuurlijk veel buiten, maar ook als het Nederlandse weer eens toeslaat, wil je lekker knus binnen in je vakantiehuis kunnen zitten. Vaak is de oppervlakte van het chalet kleiner dan je thuis gewend bent en kan de ruimte wat klein aanvoelen. In dit artikel lees je hoe je zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimte omgaat, zodat je een ruimtelijk effect creëert in je vakantiewoning. 

Lichtinval

Deze aanpassingen zijn intensief en kostbaar en wellicht niet altijd mogelijk bij je eigen chalet of stacaravan. Zorg dan in ieder geval dat de ramen die het chalet hebben netjes en schoon zijn. Lukt het niet met natuurlijk licht, is het mogelijk om dit met een goed lichtplan te creëren. Het inschakelen van een lichtadviseur kan verrassende resultaten opleveren en is zeker de moeite waard. Zorg voor een optimale lichtval door raampartijen. Openslaande deuren of grote raampartijen zorgen voor veel natuurlijk licht, waardoor de ruimte al veel groter lijkt. Zorg voor minimale gordijnen, vitrage of zonweringen. Dan ligt de focus op de inval van natuurlijk licht, en niet het weren hiervan.

Less is more

Zorg voor de juiste afstemming van de vloer met de wanden, zowel in kleur als materiaal. Wees kritisch bij het ophangen van schilderijen of fotolijsten. Het bekende “less is more” geldt zeker voor de wanden van uw vakantiehuis of chalet.

  • Kies voor een grote spiegel om ruimtelijkheid te creëren
  • Houd de muren in een rustige kleur
  • Vermijd motiefjes en werkjes

Als de vloer donkerder is dan de binnenwanden, leg dan het accent op de lichte muren. Dat zorgt gevoelsmatig voor meer ruimte. Hoe meer je de wanden bedekt, hoe kleiner de ruimte lijkt.

 

Meubels in een vakantiehuisje

Onderschat voor uw vakantiehuisje of chalet ook het effect van meubels niet. Waak ervoor om oude meubels van zolder te halen. Als je er niet meer van kunt genieten in je eigen woonkamer, waarom dan wel in je vakantiewoning? Ga op zoek naar een combinatie van functioneel en mooi om zo gezelligheid te creëren.

Wees creatief in het creëren van kastruimte. Benut de loze ruimte, zoals onder bedden, optimaal door hier grote opbergdozen neer te zetten. 

Verhuur

Met deze tips kun je je huisje een stuk ruimtelijker laten ogen. Een sfeervol ingerichte vakantiewoning is bovendien interessanter voor de mogelijkheden van het verhuren van uw vakantiewoning.