Ackersate - Camping op de Veluwe

Tip van Ackersate: recreatieplas Zeumeren

Tip van Ackersate: recreatieplas Zeumeren

Vakantiepark Ackersate ligt aan de rand van de bosrijke Veluwe en naast Recreatiegebied Zeumeren met de gelijknamige recreatieplas. Op Zeumeren is er voor ieder wat wils. Allereerst is het natuurlijk een strand waar je kunt zwemmen en zonnen, maar er is nog veel meer te doen!

Wandelen/fietsen

Rondom de recreatieplas is een fiets/wandelpad aangelegd. In ruim 3,5 kilometer wandelt of fietst u de hele plas rond. Inclusief de heen en terugweg vanuit Ackersate is de route ruim 5 kilometer. Onderweg staan er verschillende bankjes om even uit te rusten en te genieten van het mooie uitzicht. De kids kunnen spelen op de zandstrandjes met speelgelegenheid. 

Sportief

Naast het wandelen en fietsen zijn er meer sportieve activiteiten. Zo is er een waterskibaan op Zeumeren en is er een midgetgolf-, footgolf, en shortgolfbaan. De waterski is leuk voor beginners en voor gevorderde. Op de waterskibaan worden locale en soms zelfs (inter)nationale wedstrijden gehouden! U kunt natuurlijk ook met een drankje op het terras komen zitten en de sportievelingen op de baan toejuichen. 

(Overdekte) speeltuin

Is het weer een dagje “Hollandser”, geen probleem! Schateiland Zeumeren is een grote overdekte speeltuin, waar kinderen kunnen schatgraven, goud zoeken, springen en glijden en nog veel meer! Ook bij mooi weer kun je hier heerlijk spelen en met een waterballonnen katapult schieten of waterfietsen.

Kortom, de hele familie kan zich vermaken op de recreatieplas Zeumeren, op slechts 5 minuten fietsen vanaf Ackersate.