Ackersate - Camping op de Veluwe

Keuzestress? Zo kies je de perfecte vakantiebestemming

“Help! Waar ga ik volgend jaar heen op vakantie?” Je herkent het misschien wel. Je wilt graag op vakantie maar weet niet waar naartoe. In deze blog proberen we je een beetje op weg te helpen.

Binnenland of buitenland

Als eerste is het goed te weten in welk land je op vakantie wilt. Dat begint met de keuze tussen Nederland of buitenland. Stel je voor, op reis naar het buitenland. Je waant je in een exotische badplaats waar je heerlijk niks doet, je van een te dure massage geniet en uitkijkt over de zee waar nog honderden andere toeristen aan het zwemmen zijn. Of je bent sportief en trekt eropuit voor een vermoeide bergbeklimming, om vervolgens door de mist niks te zien van het bergachtige landschap. De keuze is gemaakt, dit jaar blijven we een jaartje in ons eigen land.

Provincie of streek

Nu we weten dat we in Nederland blijven gaan we op zoek naar een leuke provincie of een leuke streek. Twaalf provincies, minstens evenveel streken (waarschijnlijk ken je ze niet eens allemaal) en vijf Waddeneilanden. Alleen al binnen ons eigen landje is er keuze genoeg: verse haring eten, in klederdracht lopen, lange stukken fietsen, naar de bloementuin en noem maar op. Streep maar weg wat je absoluut niet wil, dan blijft er vanzelf wat over. Nog te veel keuzes? Kom gewoon eens naar de Veluwe! Wist je dat deze in 2016 is uitgeroepen tot één van de drie mooiste natuurgebieden van Nederland?

Kamperen of in een accommodatie

De bestemming en de streek zijn vastgesteld. Wat nu? Op zoek naar het ideale plekje om te overnachten natuurlijk. Eens kijken waar ons reisgezelschap uit bestaat: laten we een gezin met vader, moeder en drie kinderen als voorbeeld nemen. Een beetje vermaak voor de kinderen is in dit geval wenselijk, dan hebben de ouders ook rust. Conclusie: we gaan naar een vakantiepark. En als je geen zin hebt om een tent mee te nemen, dan kies je voor een bungalow.

Vakantiebudget en vakantiewensen

Het boeken van de vakantie komt steeds dichterbij. We weten ondertussen wat we willen wat betreft bestemming en accommodatie. Wat we nog wel vast moeten stellen is hoeveel budget we hebben voor deze vakantie. Aan de hand daarvan kunnen we ons eisenpakket gaan opstellen voor het vakantiepark. Een binnenzwembad met een waterplas in de buurt? Of juist een uitgebreid animatieprogramma en een groot sportveld? Als je niet kunt kiezen, dan raden wij je aan om eens op Vakantiepark Ackersate te komen kijken. Wij hebben het allemaal!

Met het doorlopen van deze stappen wordt het zoeken al een stuk makkelijker en hopen we dat je je perfecte vakantiebestemming voor volgend jaar gaat vinden. En vooral: geniet van de voorpret!