Ackersate - Camping op de Veluwe
Braderie en Oud Veluwse Markt

Braderie en Oud Veluwse Markt

Braderie – Voorthuizen

In de zomervakantie is er elke dinsdag in Voorthuizen een braderie. Een gezellige dag waar verschillende kraampjes staan. Leuk om eens over heen te lopen en lekker te snuffelen. De terrassen liggen aan de markt waardoor je een leuk uitzicht hebt onder het genot van een drankje. Voor de kinderen is er een kleedjesmarkt. Gezellig met z’n allen op een veldje om daar je eigen zakcentje te verdienen.

Elke dinsdagavond na de markt zetten ze de feestelijkheden door met de braderiefeesten. Op het plein treden artiesten op en rondom is de horeca met buitenbars. Zo kun jij samen met anderen genieten van veel gezelligheid, een lekker drankje en kun je dansen op leuke muziek. 

Braderie in Voorhuizen, dikke gezelligheid
Oud Veluwse markt
 
Braderie
 
 

Oud Veluwse Markt – Barneveld

Een echte bezienswaardigheid is de Oud Veluwse markt in Barneveld. Je hebt er allemaal kraampjes vol met hebbedingetjes, kookgerei, kleding, voedsel en noem maar op. Als je goed oplet zie je her en der mensen nog echt vakwerk beoefenen. Houtsnijden, garen spinnen, schilderen, borduren, rietvlechten, je kan ze allemaal tegenkomen. Ook is er een kleedjesmarkt rondom het gemeentehuis. Hier mogen kinderen tot 14 jaar hun spulletjes neerleggen om te verkopen.

Mensen in klederdracht is op deze markt heel normaal. De gezellige ‘oude’ sfeer wordt weer opgeroepen. Een paar keer per dag verzamelen deze mensen zich en lopen ze onder begeleiding van een blaasband een rondje door het dorp. Een optocht waarbij ook oude kinderwagens en fietsen en andere materialen te zien zijn. De blaasband speelt, natuurlijk ook in klederdracht, nog even gezellig verder voor diverse terrasjes. Dus ook op het terras wordt gedacht aan de gast.

Voor het gemeentehuis is een podium gebouwd. Op dit podium treed elke Oud Veluwse Markt een dansgroep op. Ze dansen op echte volkmuziek meestal begeleid door een accordeon. Deze gezellige muziek en hun optreden geeft een extra sfeer aan de markt. Als de dansgroep is uitgedanst is het aan de kinderen op hun beste danskunsten te laten zien! Samen met de dansgroep mogen zij op het podium dansen voor alle ouders en andere toeschouwers. Een belevenis om niet snel te vergeten.

Tijdens de Oud Veluwse Markt is ook de Jan van Schaffelaartoren open. Je mag deze dan beklimmen. Klim via (steile) trappetjes omhoog en kijk vanaf de toren over de hele markt heen. Je kunt rondom de hele toren lopen, wie weet zie jij wel waar Voorthuizen ligt! Maar pas op, want als het hele uur en het halve uur komt gaan de klokken luidden en dan is het even oren dicht.

Het leuke is dat je vanaf Vakantiepark Ackersate mee kunt met een treintje die jullie naar de markt brengt. Ook de terugweg kun je weer met de trein naar jouw vakantiebestemming. Je moet alleen even letten op de tijden dat het treintje vertrekt. Zo maak je er een echt dagje uit van!

Wil je meer informatie over de braderie of de Oud Veluwse Markt? Loop dan even bij de receptie binnen of kijk op de flyers..