Ackersate - Camping op de Veluwe

Nieuwe fietsroute op de Veluwe: de Giro di Barneveld!

Nieuwe fietsroute op de Veluwe: de Giro di Barneveld!

De Veluwe is een nieuwe fietsroute rijker: de Giro di Barneveld! De fietsroute is circa 75 kilometer lang en leidt langs verschillende dorpen en bezienswaardigheden in de buurt van Barneveld.

Giro d'Italia

De Giro di Barneveld is ontstaan naar aanleiding van de start van de Giro d'Italia in Nederland en verbindt de dorpskernen rondom Barneveld met elkaar.

Gelderse Vallei en Veluwe

Wilco de Jong, een van de iniatiefnemers, legt uit: "Met de Giro di Barneveld willen we uitdragen dat wielrenners en recreatiefietsers het hele jaar door in onze gemeente de Giro kunnen rijden, de fietsinfrastructuur ligt er al. Daarnaast is het landschap in de Gelderse Vallei en de Veluwe heel divers."

Start op Vakantiepark Ackersate

Bijzonder aan de Giro di Barneveld is dat de route langs Vakantiepark Ackersate komt. Het is dus mogelijk om op Vakantiepark Ackersate te beginnen met de fietstocht en er ook weer te eindigen.

Fietsverhuur

Natuurlijk is het mogelijk om een fiets te huren bij de receptie, zodat je niet zelf je fiets mee hoeft te nemen.

VVV

De route leidt verder langs Zwartebroek, De Glind, Garderen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe en Terschuur. Bezoek de VVV in de historische molen De Hoop in Garderen of de VVV in de 'pipowagen' in Voorthuizen voor meer informatie over de omgeving van de fietsroute.

Bekijk het item van RTL over de Giro di Barneveld: