Ackersate - Camping op de Veluwe

Stacaravan of chalet kopen op de Veluwe

De Veluwe, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, hier ligt Vakantiepark Ackersate. Een park met kampeerplaatsen, diverse verhuureenheden en een groot stacaravanpark. Vanuit deze centrale plek kunt u ongestoord genieten van de prachtige natuur die de omgeving biedt. Kom eens langs om te kijken wat er bij ons te koop is. Je loopt er langs en je hart gaat sneller kloppen…  niets kan je nog kan weerhouden om een stacaravan of chalet te kopen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een stacaravan en chalet?

 

Het verschil tussen een stacaravan, chalet & bungalow

Stacaravan, chalet, bungalow… is dit nu hetzelfde of toch anders? Gelukkig hebben wij daar het antwoord op! Het verschil zit in de manier waarop ze worden gebouwd.

Stacaravan

Een stacaravan is een kampeerwagen op wielen met aansluiting op riolering. De stacaravan is wat groter dan een normale caravan en wordt daarom niet achter een auto vervoert, maar met een vrachtwagen. Mede hierdoor staat de stacaravan ook voor langere periodes op dezelfde plek. Ideaal als je vaak korte vakanties op dezelfde plek wil vieren.

Stacaravans worden met meerderen tegelijk gemaakt. Dit is voordelig voor de verkoopprijs. Toch zijn er binnen de grenzen van de fabrikant nog verschillende mogelijkheden. Er zijn diverse modellen en een model kan in diverse maten verkrijgbaar zijn. Soms is ook de kleur van in- en exterieur aanpasbaar. Vaak worden stacaravans van aluminium gemaakt, maar de laatste jaren komen er ook steeds meer stacaravans met een kunststof buitenzijde.

Chalet

Net als de stacaravan staat een chalet op wielen. Het verschil is dat een chalet geheel naar wens op maat gemaakt wordt. Zo kun je zelf kiezen of je bijvoorbeeld een grotere badkamer wilt of liever een iets ruimere keuken. Ideaal als je langere vakanties op dezelfde plek wil houden.

Een chalet is goed geïsoleerd en kan van allerlei soorten materiaal gemaakt worden, bijvoorbeeld van hout of kunststof. Ook wordt vaak canexel toegepast. Canexel is gevelbekleding op basis van geperste houtvezels met een zeer harde onderhoudsarme laklaag. Canexel neemt geen vocht op en trekt niet krom. Een kenmerk van een chalet is dat deze vaak een overhangend dak heeft.

Bungalow

Een bungalow is een vaste woning met fundering in de grond. Vaak wordt deze dan ook gebouwd van stenen. Een kenmerk van de bungalow is dat deze alleen een begane grond heeft en vaak vrijstaand is. Dit betekent dat je niet hoeft te traplopen. Je komt bungalows het meest tegen op vakantieparken.

 

Een vaste plek

Een vaste plek is een plaats waar jouw stacaravan of chalet 365 dagen per jaar staat. Je kunt op elk moment langskomen om te komen genieten van vakantie in je eigen stacaravan of chalet. Je mag er alleen niet permanent verblijven. Vakantiepark Ackersate heeft een deel van haar terrein ingericht voor vaste plaatsen. Daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden om te kamperen of te verblijven in een bungalowchalet. 

Klik hier voor onze special verkooppagina.