Ackersate - Camping op de Veluwe

Ackersate heeft gouden classificering Green Key

Ackersate heeft gouden classificering Green Key

Green Key, voorheen de milieubarometer, is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Bij Vakantiepark Ackersate zijn we trots dat we de classificering GOUD hebben gekregen: het hoogst mogelijke haalbare!

Deze classificering verdien je niet zomaar: we doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat onze gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Wij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

 

Duurzaam zwembad

Het zwembad van Ackersate heeft technische snufjes die voor de gasten niet zichtbaar zijn, maar zeker wel bijdragen aan de duurzaamheid van ons vakantiepark. Voor de verwarming van het zwembad wordt gebruik gemaakt van biomassa (pellets). Hierdoor is het aardgasverbruik en daarmee de CO2uitstoot, op dit onderdeel, met ruim 90% afgenomen.

Het spartelbad loopt na sluitingstijd leeg waarna het water warm gehouden wordt in de bufferkelder. Dit geldt ook voor het water van de Crazy Crone glijbaan. De ondergrondse buffer van ca 6 m3 bevindt zich onder de trap van de glijbaan. Wanneer het bad leeg is kan het snel gevuld worden met water uit de bufferkelder.

 

Verwarming

Om te voorkomen dat de verwarming onnodig aan staat in onze bungalows maakt Ackersate gebruik van het ICY-systeem. Hiermee kan op afstand temperaturen worden aangepast. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van bewegingssensoren. Wanneer de bewegingssensor niets meer merkt gaat na een tijdje de verwarming naar de begintemperatuur (15 graden). Na twee dagen zonder beweging gaat de temperatuur naar vorst-stand (5 graden). Zo brandt de kachel nooit te lang.

 

Nog meer duurzaamheid bij Ackersate

Ackersate heeft een volledig elektrische bedrijfswagen. Op het park en de nieuwe parkeerplaats zijn oplaadpalen aanwezig voor gasten met een elektrische auto.

Om de goud-classificering in stand te houden doen wij als Ackersate nog meer dingen. Denk hierbij aan:

  • het bijhouden van verbruiksgegevens,
  • timers op de douches,
  • alleen printen wanneer het nodig is,
  • afvalscheiding,
  • maatschappelijke initiatieven ondersteunen,
  • Fairtrade producten serveren, en
  • werken met leveranciers die ook CO2 reducerende maatregelen hebben genomen.

 

Meer over Green Key

De gecertificeerde Green Key bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Hierbij moet zuinig met energie en water worden omgegaan.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.greenkey.nl