Ackersate - Camping op de Veluwe
Honden losloopgebieden op de Veluwe

Honden losloopgebieden op de Veluwe

Heb jij ook vaak zin in een lekkere wandeling met de hond, waarbij de hond los kan rondlopen in plaats van strak aangelijnd? In de directe omgeving van Vakantiepark Ackersate zijn voldoende losloopgebieden voor honden. Op slechts tien minuten lopen van de camping is het Wilbrinkbos te vinden. Ook bevindt Zeumeren zich in de directe omgeving van Ackersate. Hier mogen honden van 1 oktober tot 1 mei loslopen.

Wil je een grotere wandeling maken waarbij je alle ruimte en vrijheid hebt voor een loslopende hond? We hebben drie grote hondenlosloopgebieden op de Veluwe op een rijtje gezet. Deze gebieden zijn te vinden op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Vakantiepark Ackersate.

1. Erkemederstrand

Het Erkemederstrand en de Nulderdijk liggen beide aan het Nuldernauw, tussen Nijkerk en Zeewolde. Het losloopgebied bestaat uit een 1,5 km lang Hondenstrand en een 5 km lange dijk tot aan Zeewolde. Bij het Erkemederstrand kan je hond niet alleen spelen, maar kan hij ook lekker zwemmen in het Nuldernauw. Je kunt lunchen bij Strandpaviljoen De Jutter maar ook zelf een picknickmand meenemen en op het strand picknicken. 

2. De Lange Duinen

De Lange Duinen zijn onderdeel van de Soesterduinen, de grootste levende duinen van de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier heerlijk dwalen of een van de ANWB hondenwandelingen volgen (3,5 en 5 km). Honden mogen hier overal loslopen. Parkeren kan bij Brasserie De Lange Duinen, waar je ook kunt genieten van een bakje koffie of een lekkere lunch.

3. Hondenbos Het Leesten

Hondenbos Het Leesten is een populaire losloopplaats voor honden ten zuiden van Apeldoorn. Een plek waar uw hond kan rennen, spelen en ravotten met andere honden. Het Hondenbos is volledig omheind en ligt direct aan de parkeerplaats van een recreatieterrein. Het is een afwisselend gebied met bos en heide. Vanuit het Hondenbos kun je een 5 km lange volgen over de Leesterheide.