Ackersate - Camping op de Veluwe

Lente op de Veluwe!

Lente op de Veluwe!

De eerste zonnige dagen zijn weer aangebroken. En dan begint het gelijk te kriebelen. De lente komt eraan!

Het beeld van de eerste lammetjes die naar buiten mogen. De koeien die na een lange winter op stal weer de wei in mogen en de eerste bloeiende krokussen en narcissen die de grond weer uitkomen. De lente is toch heerlijk! Fijn om de winterjassen, sjaals, handschoenen en mutsen weer op te bergen op zolder, en ‘met zonder jas’ de deur uit te kunnen stappen.

In de lente is iedereen actiever, de zon laat zich weer zien, en eigenlijk wil je het liefst continue buiten zijn. Op de Veluwe kan dat gelukkig. Pak de fiets en ga erop uit! In de lente is de Veluwe de ideale omgeving om te wandelen, fietsen, of lekker luieren op een bankje in het zonnetje.

Ermelosche Heide

Voor een mooie wandeling of fietsroute kunt u goed terecht op de Ermelosche Heide. Dit gebied ligt tussen Staverden, het kleinste stadje van Nederland, en Ermelo. Er zijn verschillende grafheuvels te zien, en er zijn nog resten te zien van een Romeins Marskamp.

In Nederland zal heide als er geen onderhoud aan wordt gepleegd op de lange termijn veranderen in bos. Om dit cultuurlandschap te behouden wordt de Ermelosche Heide onderhouden door de begrazing met schapen. Er is nagenoeg elke dag (behalve in de wintermaanden) een kudde te vinden op de heide. In het gebied is ook een grote schaapskooi te vinden, waar ook een bezoekerscentrum is.

Op een kaart in het bezoekerscentrum staat aangegeven waar de kudde die dag loopt. Meestal komt de kudde aan het einde van de dag weer terug bij de schaapskooi. Met de komst van de Lente worden er ieder jaar weer volop nieuwe lammetjes geboren. Tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag bij de schaapskooi mogen kinderen de lammetjes aaien. Ook zijn er verschillende demonstraties, zoals schapen drijven in het weiland, te aanschouwen. Voor meer activiteiten kijk je op de website van de schaapkooi Ermelo.

Laat de lentekriebels dus lekker komen, en ga genieten op de Veluwe!