Ackersate - Camping op de Veluwe

A. Vogeltuinen: het gezondste dagje uit op de veluwe

A. Vogeltuinen: het gezondste dagje uit op de veluwe

In het Veluwse ’t Harde vind je de A. Vogel Tuinen, van de bekende hoestdrankjes van A.Vogel. In deze tuinen vind je geneeskrachtige kruiden en planten die gebruikt worden voor allerlei medicijnen. Deze verscholen plek op de Veluwe is ideaal voor een dagje uit. Ook voor kinderen is er bij de A. Vogel Tuinen genoeg te doen!

Geneeskrachtige planten

De kruidentuinen van A. Vogel bevinden zich op de Veluwe op ongeveer een half uur rijden van Vakantiepark Ackersate.  De tuinen staan vol met geneeskrachtige planten. Daarom is een bezoek aan de tuinen heel leerzaam. Een gratis wandelgids (bij ingang verkrijgbaar) geeft meer informatie over de diverse planten, bomen en kruiden en over andere bezienswaardigheden ter plaatse.

Kruidentheehofje en blotevoetenpad

Nieuw is het speciale kruidentheehofje. Hier leer je alles over verschillende soorten kruidenthee en wat de geneeskrachtige werking van thee is. Natuurlijk is het mogelijk om je eigen theemelange te plukken! Ook het blotevoetenpad is geheel vernieuwd. Bij het blotevoetenpad voel je hoe het is om op mos te lopen en leer je wat het effect is van de pepermuntplant op een vermoeide voet.

Wandelen en spelen op de Veluwe

Een wandelroute van 1 kilometer door de kruidentuinen is duidelijk zichtbaar aangegeven met borden. Ook is er een prachtige wandelroute van 4 kilometer over landgoed Zwaluwenburg. Voor kinderen is er een leerzame speurtocht uitgezet. Uiteraard is er voor iedereen die de speurtocht doet een leuke prijs beschikbaar bij de landgoedwinkel.

Speeltuin

Na een wandeling of speurtocht is het tijd voor een lekker kopje koffie of thee op het terras bij zorgboerderij Westbroek. Een ideaal moment voor de kinderen om de speeltuin te ontdekken. In de speeltuin is onder andere een kabelbaan aanwezig, maar ook kleinere kinderen kunnen geen genoeg krijgen van de speeltuin!

Leukste uitje van Nederland

Een bezoek brengen aan de A.Vogel tuinen is leuk én leerzaam. Daarom werden de A.Vogel Tuinen door de ANWB genomineerd voor 'Het leukste uitje van Nederland'. Misschien heeft het feit dat een bezoek gratis is daar ook aan bijgedragen. De tuinen zijn dagelijks geopend tussen zonsopkomst en zonsondergang. Vanaf 28 april gaat ook de landgoedwinkel weer open. De tuinen zijn op hun mooist tussen juni en september.