Ackersate - Camping op de Veluwe

De Veluwe in bloei: de Ginkelse Heide

De Veluwe in bloei: de Ginkelse Heide

De zomer loopt tegen het einde, het is alweer bijna september. Volgens sommigen is in augustus de Veluwe op haar mooist. De heide staat volop in bloei! Prachtig dus om erop uit te trekken en de Veluwe te verkennen. Bij Ede, op een klein half uurtje rijden vanaf onze camping, vind je de Ginkelse Heide.

Schaapskooi op de Veluwe

Op de Ginkelse Heide valt van alles te beleven. Er is een schaapskooi, waarvandaan een herder dagelijks met de kudde erop uit trekt. Elk voorjaar worden er bij de schaapskooi schapen geschoren bij het scheerdersfeest van de Edese schaapskudden. Ook zijn er elk jaar meerdere kraambezoeken waarin je de nieuwgeboren lammetjes kunt bekijken.

 

Wandelroutes en fietsroutes Ede

Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes, fietsroutes en mountainbikeroutes. De mountainbikeroutes zijn een leuke optie als je een mountainbike huurt bij Ackersate. Ook is de heide een goede plek om een poging te wagen om de vlieger op te laten. Het bijzondere natuurgebied is het leefgebied voor veel edelherten, wilde zwijnen en reeën. Ook biedt het ruimte aan bijzondere diersoorten als de nachtzwaluw en zandhagedis.

Airborn Ede Ginkelse Heide

Ieder jaar zijn hier in september de nationaal bekende Airborne-landingen, ter herdenking aan de luchtlandingen tijdens de Operatie Market Garden op 18 september 1944. Er worden parachutisten uit diverse landen gedropt boven de Ginkelse Heide als eerbetoon aan de geallieerde landingen in 1944.

Ook wordt er in het bijzijn van veteranen een herdenking gehouden bij het monument bij de schaapskooi. Aansluitend worden er kransen gelegd door de veteranen, vertegenwoordigers van het Engelse Parachute Regiment en civiele en militaire autoriteiten. De droppings duren tot ca. 14.00 uur.

Op zaterdag 19 september 2015 worden de luchtlandingen weer herdacht op de Ginkelse Heide. Leuk om eens bij te wonen als je op Vakantiepark Ackersate verblijft!