Ackersate - Camping op de Veluwe
Klompenpaden

Klompenpaden

Op vakantie maar niet de hele dag bij de tent of bungalowchalet willen zitten? Pak dan je rugzak, trek stevige wandelschoenen aan en ga op klompenpad! Voor degene die van avontuur houden dagen we je uit om je stevige wandelschoenen te verruilen voor echte klompen.

Het kenmerk van klompenpaden is dat ze zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en langs historische routes gaan. Dit maakt het uitdagend, verrassend, en elke keer weer leuk om een klompenpadroute te wandelen. Het kan soms zomaar gebeuren dat je over een balkje moet lopen of besjes kunt plukken. Leuk voor het hele gezin! Onderweg word je klompenpadroute aangegeven door speciale klompenpad bordjes aan de kant van de weg. Op de bordjes staan pijltjes die je de weg wijzen. Sommige routes kun je uitbreiden of juist inkorten.

Het Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland creëren samen met lokale partijen de klompenpadroutes. Hiermee willen ze bijdragen aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie van het gebied. 

Het Griezeveense klompenpad (14 km) ligt vlak bij Vakantiepark Ackersate. Deze kun je wandelend bereiken vanaf het Vakantiepark. Voor de andere klompenpaden is het handiger om eerst de fiets of de auto naar het startpunt te pakken. Parkeren bij de start van de start van de klopenpadenroute is over het algemeen geen probleem. Leuke routes in de buurt om te wandelen zijn Het Appelpad (8 km), terbroeksepad (11 km), Paradijspad (10 km) en het Glindhorsterpad (10 km).

Klik hier om naar de officiële website van de klompenpaden te gaan.

Je kunt ook de klompenpaden app downloaden! Helemaal gratis.