Ackersate - Camping op de Veluwe

Dagje uit #6 -Klimbos Garderen

Klimbos Garderen

Wanneer je niet bang bent aangelegd en geen hoogtevrees hebt is dit het perfecte sportieve buitenuitje! Het Klimbos in Garderen heeft zeven verschillende parcoursen en allemaal op een verschillende hoogte, de hoogste is zelfs op 25 meter. Dit is ook het hoogste klimparcours in Nederland. Niet voor niets dat deze baan ‘Discover’ (ontdekken) heet. Op deze hoogte kun je heel ver kijken en ontdek jij wat je zelf allemaal durft.

Naast de zeven parcoursen met hindernissen heeft het Klimbos in Garderen ook een tokkelparcours met maar liefst zes tokkels achter elkaar. Deze baan is 253 meter lang en daarmee het langste klimbosparcours van Nederland. Aan de klimparcoursen zijn in samenwerking met Staatsbosbeheer educatieve elementen toegevoegd. Zo leer je meer over de natuur en de bomen waar je in aan het klimmen bent.

Klimbos Garederen
 
Klimbos

Veiligheid
Veiligheid is tijdens het klimmen erg belangrijk. Daarom wordt er bij het Klimbos gebruik gemaakt van een zekeringssysteem ‘de Expoglider’, waardoor je gedurende het gehele parcours gezekerd bent aan een leeflijn. Voordat je mag beginnen met klimmen krijg je eerst een professionele uitleg. Zo weet je zeker dat je niks kan over komen.
Soms gebeurt het dat je niet meer verder durft. Iedereen zal je aanmoedigen om het toch te doen. Dit is natuurlijk de grootste overwinning die er is! De speciaal opgeleide rescue medewerkers geven je tips om verder te komen. Mocht je er niet uit komen dan komen de rescue medewerkers met een speciale ‘reddingsrugzak’ met de juiste materialen naar jou toe.
Het Klimbos in Garderen is door meerdere instanties gekeurd en veilig bevonden. Om dit te houden controleren de rescue medewerkers elke dag voordat het Klimbos open gaat alle parcoursen.

 

Hindernissen
Met veel verschillende parcoursen zijn er ook veel verschillende hindernissen waar je overheen moet. Voor het bedenken en het bouwen van de hindernissen en parcoursen wordt een extern bedrijf ingeschakeld. Zij zijn gespecialiseerd in het bouwen van klimparken en hebben daarvoor alle certificaten. Zij zijn goed verzekerd, werken met deskundig personeel, gebruiken goede materialen en hebben zorg voor natuur en milieu.

MARVEL Superhelden
Het MARVEL Superhelden parcours is een unieke samenwerking tussen Disney XD en Klimbos Garderen. Op zaterdag 21 januari 2017 werd het MARVEL Superhelden parcours officieel geopend met het kijken van de eerste aflevering van het tv-programma. Heel 2017 is dit parcours exclusief te beklimmen in Klimbos Garderen. En heb jij dit parcours overwonnen? Dan kun je een speciale editie van het klimdiploma ontvangen!

Kom klimmen bij Klimbos Garderen en beleef een unieke ervaring! Geschikt voor de onervaren en de sportieve klimmers. Voor iedereen vanaf 1,20 meter.  

 

Klimbos Garderen