Ackersate - Camping op de Veluwe

Een dag van de receptioniste in de winter

Een dag van de receptioniste in de winter

In de zomer weet iedereen ze wel te vinden. Inchecken, uitchecken, fietsverhuur, vragen om de omgeving, en nog veel meer. Het zijn onze dames (en heren) van de receptie die (bijna) alles weten. Elke dag fris en fruitig staan ze voor jullie klaar week in, week uit. Maar nu het zomerseizoen is afgelopen, en Ackersate gesloten is, wat doen onze receptionisten nu?

 

8:30 Receptie opstarten

Net als in de zomer wordt doordeweeks de receptie opgestart. Gordijnen open, computers aan, boekingsprogramma’s opstarten, stofzuigen, telefoon op actief, post in de postvakjes, even koffie halen voor collega’s enzovoort.

 

9:00-17:00 Van alles en nog wat

Dat klinkt lekker zou je zeggen: ‘van alles en nog wat, dat doe ik ook altijd’. Een dag op de receptie is nooit hetzelfde en van tijden kun je weinig op aan. Hieronder de werkzaamheden een beetje op een rijtje, maar in werkelijkheid gaat dus alles door elkaar heen.

Mails en telefoon

Op elk willekeurig moment kan de telefoon gaan of komt er een mailtje binnen. Vragen over zaalverhuur, boekingen voor volgend seizoen, aanbiedingen van energiemaatschappijen, alles is mogelijk.

Baliewerkzaamheden

In de winter is de receptie ook open. De gasten van de winterhuur komen hier hun vragen stellen. Verder komen toekomstige gasten langs om even een praatje te maken en te kijken of Ackersate ook voor hun de ideale zomervakantielocatie is. En niet te vergeten is de receptie het aanspreekpunt voor kapotte lampjes, verwarmingen die het niet doen etc.

Administratie

Ackersate heeft een groot park met allemaal koop stacaravans en chalets. Deze mensen hebben hier hun tweede woning. Elke winter worden de meterstanden opgenomen en worden facturen voor gas water en elektra gemaakt. Onze receptionisten doen deze administratie en verzorgen dit tot in de puntjes.

Boekingen maken

Onze receptionisten maken drie verschillende soorten boekingen. Als eerste de boekingen voor het kamperen of voor de verhuureenheden. Als tweede de boekingen voor onze seniorenweken. En als derde de boekingen voor feesten en partijen. Alles wordt vastgelegd in een systeem. Zo hoeft je niet met een onbekend iemand je vakantiehuisje te delen of een feest samen te vieren.

Opruimen

Heel af en toe blijft er even een gaatje over. Dan zijn dit de ideale momentjes om zaken op orde te stellen en her en der wat op te ruimen. Want in de zomer komen ze daar (bijna) niet aan toe.

 

17:00 Receptie afsluiten

De dag is alweer voorbij. Alles wordt afgesloten en netjes achter gelaten. Een goede nachtrust kunnen onze receptionisten wel gebruiken. Morgen is net als vandaag: onvoorspelbaar.