Ackersate - Camping op de Veluwe

Dagje #2 - Monkeytown Voorthuizen

MonkeyTown

Rennen, klimmen, springen en kruipen; bij Monkeytown in Voorthuizen kan het allemaal! Monkeytown is een groot speelparadijs voor kinderen tot twaalf jaar. In de ruim 1000 m2 speelstructuren kunnen kinderen zich uren vermaken.

We vroegen Ammina Noorzad, eigenaar van Monkeytown Voortuizen, waarom Monkeytown zo’n groot succes is. “Kinderen kunnen hier vrij bewegen en maken hun eigen keuzes. Klimmen, glijden of springen, het kan allemaal. Wij geven ze hier een veilige omgeving om in te spelen en te bewegen. Zo zitten ze niet alleen maar thuis voor de televisie of de tablet.”

Monkeytown Voorthuizen
Monkeytown is een franchise organisatie met in Nederland al bijna 35 vestigingen. In Voorthuizen bestond Monkeytown afgelopen februari twee jaar. Na de bouw zijn er al verschillende speelattributen bij gekomen. Zo is de ballenzuiger een leuke toevoeging geweest. Kinderen stoppen de ballenbakballen in de ballenzuiger, de ballenzuiger schiet de ballen op zijn beurt weer terug op een andere plek in de ballenbak. In de peuterhoek zijn er extra spellen gekomen voor aan de wand en ook zijn er al nieuwe plannen bedacht om Monkeytown nog leuker te maken.

Op een regenachtige dag is het vaak druk. Dit komt omdat het speelparadijs volledig overdekt is. Toch hoef je het niet te laten om te komen bij iets mooier weer. Door goede isolatie, betonnen muren en luchtcirculatie blijft het binnen een aangename temperatuur. Door geluiddempende plafonds kun je elkaar goed blijven verstaan en ontstaat er geen oorverdovende herrie.

MonkeyTown
 

Leuk voor jong en oud
“Het spelen in een speelparadijs is goed voor de motoriek van de kinderen. Daarnaast maken kinderen snel contact met elkaar. Over het algemeen zien we dat dit erg makkelijk gaat. De kinderen spelen dan bijvoorbeeld samen tikkertje in de speeltoestellen.” aldus Ammina Noorzad. Terwijl de kinderen druk bezig zijn, is het voor de ouders goed vertoeven op de zitplaatsen. Vanaf deze zitplaatsen kunnen zij de kinderen goed in de gaten houden en zelf genieten van een kopje koffie, thee of iets anders. Soms gebeurt het dat ook bij de volwassenen de schoenen uit gaan en zij zich in de speeltoestellen begeven. Vooral bij de peuterochtend komt dit vaker voor.

Extra gezelligheid brengt Oehlie de aap, de mascotte van Monkeytown. Samen met Oehlie kan iedereen de kinderdisco dansen. Daarna is er tijd voor een Meet en Greet.

Veiligheid en hygiëne
Aan de veiligheid en de hygiëne wordt bij Monkeytown veel aandacht besteed. Jaarlijks vinden er inspecties plaats van de speeltoestellen door gerenommeerde bedrijven. Ook door eigen personeel wordt dagelijks een rondje door de speeltoestellen gekropen om te controleren en schoon te maken. Elke week komt er een schoonmaakploeg voor een grote schoonmaak en om de paar maanden komt de ballenwasser. Alle ballen van de ballenbak worden dan één voor één schoongemaakt.

Het is verplicht sokken te dragen in het speelparadijs. Wanneer kinderen van de glijbaan glijden blijven ze niet hangen en krijgen ze geen brandwonden aan de voeten. Met sokken aan is er minder kans op infecties aan de voeten, dan wanneer alle kinderen op blote voeten door het speelparadijs rennen.

Hele jaar open 
Monkeytown is het hele jaar door geopend. Speciaal voor de allerkleinsten zijn er speciale peuterochtenden (niet in de schoolvakanties). Door veel verschillende hoekjes, verdiepingen en spellen kunnen kinderen zich hier uren vermaken.

Vanuit Vakantiepark Ackersate gaat er in vakanties om de week (informeer welke weken) een treintje naar Monkeytown Voorthuizen. Ga jij ook met ons mee?

Monkey Town Voorthuizen