Ackersate - Camping op de Veluwe

Bronsttijd op de Veluwe

Bronsttijd op de Veluwe

Aan het einde van de zomer gaan de herten op zoek naar de liefde. Wanneer een mannetje op zoek is naar een vrouwtje, laat hij zijn lokroep duidelijk horen: het burlen. De roep galmt over de heide. Ze doen ontzettend hun best voor de vrouwtjes, de hindes, waarbij er ook vaak een fysieke strijd gestreden wordt tussen de herten onderling. Beleef de bronst tijdens de excursies van Staatsbosbeheer op de Veluwe en ontdek op welke manieren een edelhert aan een vrouwtje probeert te komen...

 

Wandeling bij Radio Kootwijk

Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en beleef de bronsttijd van het edelhert op Radio Kootwijk. Dwaal met de gids van Staatsbosbeheer mee door bossen en over de heide van Radio Kootwijk. Je wandelt rondom de zendcirkel van het markante bouwwerk. Na zonsondergang is het gebied afgesloten voor publiek. Deze exclusieve wandeling maakt dat je de bronst van dichtbij kunt beleven. De locatie op zich is al prachtig, het geluid van het mysterieuze burlen op de achtergrond maakt het plaatje af.

 

Burlende herten kijken

Dwaal mee over de Veluwe, en laat je omringen met de mysterieuze geluiden van burlende herten. De roep galmt door de bossen en over de heide. Vooral als de nachten wat kouder worden, weet je niet wat je hoort. En wie weet zie je over de velden een edelhert uit de grondmist opdoemen. Elk jaar organiseert Staatsbosbeheer verschillende excursies. Combineer de excursies met een verblijf op Ackersate en de herfstvakantie kan niet meer stuk!