Zwembad coronamaatregelen

Het zwembad op Ackersate is weer open. Een feest om weer te kunnen gaan zwemmen! Wel moet iedereen (zowel het vakantiepark, de medewerkers als de gast) zich houden aan extra regels om dit veilig te kunnen laten verlopen. Handhaving op de regels vindt plaats.

Op deze pagina worden de regels gecommuniceerd. We zorgen ervoor dat ze altijd up-to-date zijn. Natuurlijk hangen de regels ook in het zwembad en verwachten wij dat ten alle tijden de aanwijzingen van de medewerkers worden opgevolgd.

Wil je weten wanneer het zwembad open is? Dan kun je hiervoor kijken bij de openingstijden. Het zwembad is alleen geopend voor gasten met een reservering op Vakantiepark Ackersate. Bezoekers van buitenaf kunnen wij momenteel niet toelaten. 

 

De zwembadregels

Met ‘thuis’ in onderstaande regels wordt het eigen kampeermiddel, chalet of stacaravan, of de gehuurde accommodatie bedoeld.

Algemeen

 1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Dit is o.a. 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar. 
 2. Wanneer je komt doe je dit alleen of kom met personen uit jouw huishouden & met persoonlijk vervoer: zoals te voet of met de fiets.
 3. Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op.

Voorafgaand het zwembezoek

 1. Douche thuis voor het zwembezoek;
 2. Ga thuis naar het toilet;
 3. Trek thuis je badkleding aan;
 4. Was thuis je handen met zeep, minimaal 20 seconden;
 5. Zorg voor een grote sporttas waarin je tijdens het zwembezoek je spullen kunt opbergen.

Tijdens het zwembezoek

 1. Bij aankomst hoef je alleen de ‘overkleding’ uit te trekken en in de meegenomen sporttas op te bergen inclusief schoenen. Deze tas neem je mee de zwemruimte in en kun je kwijt op het terras of in de kluisjes.
 2. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum.
 3. Kinderen met zwemluiers mogen alleen in het spartelbad en in het kinderbad zijn ouders niet toegestaan.
 4. Betaal met pin of Ackersate-polsbandje (te verkrijgen bij de receptie).

Na het zwembezoek

 1. Verlaat het zwembad zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang;
 2. Douche thuis na het zwemmen;
 3. Kleed je thuis om.

 

 

Extra informatie

Maximaal aantal personen
We kunnen op dit moment maximaal 100 mensen toelaten in het zwembad. We zullen eerst bekijken hoe dit verloopt. Mochten we merken dat het te druk gaat worden in het zwembad zullen we gaan werken met een verdeling in tijdsblokken. Blijf dus niet onnodig lang in het zwembad om zo ook andere gasten de mogelijkheid te geven 'een duik' te kunnen nemen.

Extra chloor
Het zwembadwater heeft een hogere dosis chloor dan standaard, maar nog steeds binnen het wettelijk maximum. Ook dit is een regel waar zwembaden zich aan moet houden. Houd er voor uzelf dus rekening mee als u gevoelig bent voor chloor.

Routing
In het zwembad is een aparte in- en uitgang gemaakt. Via de draaideur bij het binnenbad zult u het bad ingaan en via de draaideur bij het buitenbad zult u het zwembad verlaten. Douches, toiletten en omkleedruimtes zijn gesloten. Zorg dus dat u zich thuis omkleed en een grote tas mee heeft om de spullen in op te bergen.

Toegang
U moet in het bezit zijn van een geldig 'verblijfsbewijs' op Ackersate om het zwembad in te kunnen. Dit betekent dat de draaideur alleen open gaat wanneer een geldige toegangspas of toegangsbandje wordt aangeboden. Op beiden zit een zogenaamd anti-passback systeem waardoor ze niet aan elkaar door gegeven kunnen worden. Meer informatie over de toegangssleutels leest u op deze pagina: https://www.ackersate.nl/toegangssleutels 

 
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad

Zwembad

Bekijk hier de verschillende baden en glijbanen van het zwembad!
 
Corona
Corona

Corona

Lees hier meer over de andere corona-maatregelen op Ackersate.