Laatste update: 02-04-2021

Zwembad coronamaatregelen

Door de geldende coronamaatregelen is alleen ons buitenbad geopend voor het zwemmen van baantjes. 

 

 
 
anwb coronamaatregelen keurmerk
 

De zwembadregels

Met ‘thuis’ in onderstaande regels wordt het eigen kampeermiddel, chalet of stacaravan, of de gehuurde accommodatie bedoeld.

Algemeen

  1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Dit is o.a. 1,5 meter voor personen ouder dan 18 jaar. 
  2. Wanneer je komt doe je dit alleen of kom met personen uit jouw huishouden & met persoonlijk vervoer: zoals te voet of met de fiets.
  3. Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op.
  4. Van te voren wordt de gezondheidscheck afgenomen. Indien je naar binnen gaat geef je automatisch antwoord op alle vragen met 'nee'.

We hebben een looproute ingericht. Dit betekent dat je bij het binnenbad het zwembad in gaat en bij de binnenspeeltuin het zwembad weer verlaat. Omdat je hierdoor door een openbaar gebouw loopt, is het dragen van een mondkapje verplicht.

Omkleden en gebruik maken van de toiletten is niet toegestaan. Neem de kleding en schoenen mee naar het terras. Omkleden en douchen na het zwemmen kan helaas niet.

 

 

 

Extra informatie

Maximaal aantal personen
We kunnen op dit moment maximaal 30 mensen toelaten in het zwembad zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden. In het zwembad wordt gewerkt met een 'stoplichtsysteem'. Wanneer u het zwembad binnentreed met uw pas/polsbandje komt uw plaats/accommodatie op een groot scherm te staan in de groene kleur. Naar mate het zwembad voller wordt en u langer in het zwembad verblijft veranderd uw kleur langzaam naar oranje en rood. Let u op het grote stoplicht. Wanneer deze op oranje of rood springt moet u het scherm kijken waarop uw plaats/accommodatie zichtbaar is. Kleurt deze oranje/rood? Dan verzoeken we u het zwembad te verlaten. Zo kan iedereen even zwemmen en hoeven we geen tijdsblokken in te voeren. 

Extra chloor
Het zwembadwater heeft een hogere dosis chloor dan standaard, maar nog steeds binnen het wettelijk maximum. Ook dit is een regel waar zwembaden zich aan moet houden. Houd er voor uzelf dus rekening mee als u gevoelig bent voor chloor.

Routing
In het zwembad is een aparte in- en uitgang gemaakt. Via de draaideur bij het binnenbad zult u het bad ingaan en via de draaideur bij het buitenbad zult u het zwembad verlaten. Douches, toiletten en omkleedcabines zijn te gebruiken, maar neem alle kleding en schoenen mee naar het terras. Uitgang is bij het buitenbad.


Toegang
U moet in het bezit zijn van een geldig 'verblijfsbewijs' op Ackersate om het zwembad in te kunnen. Dit betekent dat de draaideur alleen open gaat wanneer een geldige toegangspas of toegangsbandje wordt aangeboden. Op beiden zit een zogenaamd anti-passback systeem waardoor ze niet aan elkaar door gegeven kunnen worden. Meer informatie over de toegangssleutels leest u op deze pagina: https://www.ackersate.nl/toegangssleutels 

 

Zwembad

Bekijk hier de verschillende baden en glijbanen van het zwembad!
 

Corona

Lees hier meer over de andere corona-maatregelen op Ackersate.