Zwembad coronamaatregelen

Het zwembad op Ackersate is weer open. Een feest om weer te kunnen gaan zwemmen! Wel moet iedereen (zowel het vakantiepark, de medewerkers als de gast) zich houden aan extra regels om dit veilig te kunnen laten verlopen. Handhaving op de regels vindt plaats.

Ackersate houd zich aan de regels van de Nationale zwembond. Deze zijn te vinden op de website: https://water-vrij.nl/organisaties/

Een verkorte versie hebben we op deze pagina opgenomen. Natuurlijk hangen de regels ook in het zwembad en verwachten wij dat ten alle tijden de aanwijzingen van de medewerkers worden opgevolgd. Wil je weten wanneer het zwembad open is? Dan kun je hiervoor kijken bij de openingstijden. Het zwembad is geopend voor gasten met een reservering op Vakantiepark Ackersate.
Voor bezoekers van buitenaf is het zwembad beperkt geopend. Ben je van plan te komen? Bel dan van te voren even om te vragen of de drukte het toelaat.

 
 
anwb coronamaatregelen keurmerk
 

De zwembadregels

Met ‘thuis’ in onderstaande regels wordt het eigen kampeermiddel, chalet of stacaravan, of de gehuurde accommodatie bedoeld.

Algemeen

 1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. Dit is o.a. 1,5 meter voor personen ouder dan 18 jaar. 
 2. Wanneer je komt doe je dit alleen of kom met personen uit jouw huishouden & met persoonlijk vervoer: zoals te voet of met de fiets.
 3. Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op.
 4. Van te voren wordt de gezondheidscheck afgenomen. Indien je naar binnen gaat geef je automatisch antwoord op alle vragen met 'nee'.

Voorafgaand het zwembezoek

 1. Douche thuis voor het zwembezoek;
 2. Ga thuis naar het toilet;
 3. Trek thuis je badkleding aan;
 4. Was thuis je handen met zeep, minimaal 20 seconden;
 5. Zorg voor een grote sporttas waarin je tijdens het zwembezoek je spullen kunt opbergen.

Tijdens het zwembezoek

 1. Bij aankomst hoef je alleen de ‘overkleding’ uit te trekken en in de meegenomen sporttas op te bergen inclusief schoenen. Deze tas neem je mee de zwemruimte in en kun je kwijt op het terras of in de kluisjes.
 2. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum.
 3. Kinderen met zwemluiers mogen alleen in het spartelbad.
 4. Betaal met pin of Ackersate-polsbandje (te verkrijgen bij de receptie).

Na het zwembezoek

 1. Verlaat het zwembad zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang;
 2. Douche thuis na het zwemmen;
 3. Kleed je thuis om.

 

 

Extra informatie

Maximaal aantal personen
We kunnen op dit moment maximaal 175 mensen toelaten in het zwembad zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden. In het zwembad wordt gewerkt met een 'stoplichtsysteem'. Wanneer u het zwembad binnentreed met uw pas/polsbandje komt uw plaats/accommodatie op een groot scherm te staan in de groene kleur. Naar mate het zwembad voller wordt en u langer in het zwembad verblijft veranderd uw kleur langzaam naar oranje en rood. Let u op het grote stoplicht. Wanneer deze op oranje of rood springt moet u het scherm kijken waarop uw plaats/accommodatie zichtbaar is. Kleurt deze oranje/rood? Dan verzoeken we u het zwembad te verlaten. Zo kan iedereen even zwemmen en hoeven we geen tijdsblokken in te voeren. 

Extra chloor
Het zwembadwater heeft een hogere dosis chloor dan standaard, maar nog steeds binnen het wettelijk maximum. Ook dit is een regel waar zwembaden zich aan moet houden. Houd er voor uzelf dus rekening mee als u gevoelig bent voor chloor.

Routing
In het zwembad is een aparte in- en uitgang gemaakt. Via de draaideur bij het binnenbad zult u het bad ingaan en via de draaideur bij het buitenbad zult u het zwembad verlaten. Douches, toiletten en omkleedruimtes zijn gesloten. Zorg dus dat u zich thuis omkleed en een grote tas mee heeft om de spullen in op te bergen.

Toegang
U moet in het bezit zijn van een geldig 'verblijfsbewijs' op Ackersate om het zwembad in te kunnen. Dit betekent dat de draaideur alleen open gaat wanneer een geldige toegangspas of toegangsbandje wordt aangeboden. Op beiden zit een zogenaamd anti-passback systeem waardoor ze niet aan elkaar door gegeven kunnen worden. Meer informatie over de toegangssleutels leest u op deze pagina: https://www.ackersate.nl/toegangssleutels 

 
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad
Zwembad

Zwembad

Bekijk hier de verschillende baden en glijbanen van het zwembad!
 
Corona
Corona

Corona

Lees hier meer over de andere corona-maatregelen op Ackersate.