Ackersate - Camping op de Veluwe

Wandelen

Houd jij van wandelen? En wil je graag genieten van de bossen en de natuur op de Veluwe? Er zijn in de regio Voorthuizen volop wandelmogelijkheden. Van een rustgevende wandeling door de bossen tot een uitdagende route door de weilanden.

Het Wilbrinkbos ligt op ongeveer tien minuten loopafstand. In de omgeving van Vakantiepark Ackersate zijn ook verschillende losloopgebieden voor honden.

Bij de receptie van Ackersate zijn er ook wandelroutes die beginnen en eindigen op het vakantiepark. Bekijk ze hieronder alvast:
Wandelroute Rondje Voorthuizen (5,3 km)
Wandelroute Deels Klompenpad (5,5 km)

Griezeveensepad

Wil je graag de omgeving van het park verkennen? Probeer dan het Griezeveensepad: het Klompenpad van Voorthuizen. Deze wandelroute is 14 kilometer lang en brengt je langs het eeuwenoude Grieze Veen, het Wilbrinkbos en de weilanden. Je begint deze wandeling bij Eethuisje de Heuveltjes, op loopafstand van Vakantiepark Ackersate.

Geocaching

Met geocaching ga je op pad met een GPS-ontvanger en coördinaten om zo ergens wereldwijd een cache (verstopplaats) te vinden. Een cache is vaak een klein doosje waar een logboek van de schat in zit. Bij het vinden vinden van de schat laat de vinder zijn naam achter in het logboek. Ook is het de bedoeling dat de vinder op de geocaching-website een log achterlaat, ook als het niet gelukt is de schat te vinden. 

Wij verklappen alvast dat ook ergens op Vakantiepark Ackersate een geocache ligt!

Wil je ook beginnen met geocaching? Dan kun je een account aanmaken bij deze website en meedoen met 's werelds grootste schattenjacht! Of lees meer over geocaching.

Wandelen