Zoek & boek

Kamperen
Huren

Wandelen

Houd jij van wandelen? En wil je graag genieten van de bossen en de natuur op de Veluwe? Er zijn in de regio Voorthuizen volop wandelmogelijkheden. Van een rustgevende wandeling door de bossen tot een uitdagende route door de weilanden.

Het Wilbrinkbos ligt op ongeveer tien minuten loopafstand. In de omgeving van Vakantiepark Ackersate zijn ook verschillende losloopgebieden voor honden.

Bij de receptie van Ackersate zijn er ook wandelroutes die beginnen en eindigen op het vakantiepark. Bekijk ze hieronder alvast:
- Wandelroute Rondje Voorthuizen (5,3 km)
- Wandelroute Deels Klompenpad (5,2 km)

Griezeveensepad

Wil je graag de omgeving van het park verkennen? Probeer dan het Griezeveensepad: het Klompenpad van Voorthuizen. Deze wandelroute is 14 kilometer lang en brengt je langs het eeuwenoude Grieze Veen, het Wilbrinkbos en de weilanden. Je begint deze wandeling bij Eethuisje de Heuveltjes, op loopafstand van Vakantiepark Ackersate.

Geocaching

Met geochaching ga je op pad met een GPS-ontvanger en coördinaten om zo ergens wereldwijd een cache (verstopplaats) te vinden. Een cache is vaak een klein doosje waar een logboek van de schat in zit. Bij het vinden vinden van de schat laat de vinder zijn naam achter in het logboek. Ook is het de bedoeling dat de vinder op de geochaching-website een log achterlaat, ook als het niet gelukt is de schat te vinden. 

Wij verklappen alvast dat ook ergens op Vakantiepark Ackersate een geochache ligt!

Wil je ook beginnen met geochaching? Dan kun je een account aanmaken bij deze website en meedoen met 's werelds grootste schattenjacht! Of lees meer over geocaching.

 

Kootwijkerzand

Een echte aanrader is een wandeling op Kootwijkerzand. In twintig minuutjes met de auto vanaf Ackersate ben je op deze bijzondere en prachtige plek van de Veluwe. Op deze zandverstuiving zijn wandelroutes uitgezet, kunnen kinderen heerlijk spelen in het zand, kunt je genieten van de prachtige natuur en kun je natuurlijk de uitzichttoren beklimmen die een geweldig uitzicht geeft over dit natuurgebied. Lees hier meer over kootwijkerzand.