Voorthuizen heeft een eigen Kabouterbos!

Op Vakantiepark Ackersate zelf is van alles te beleven. Maar ook nèt daarbuiten! Omdat Voorthuizen aan de rand van een bosrijk gebied ligt, is het een prachtige plek om te wandelen, te klimmen, te fietsen én om eens een heus kabouterbos te bezoeken!   

Wilbrinkbos

Zo begon het ooit: In het Voorthuizense Wilbrinkbos is een gedeelte waar honden mogen loslopen. Hier komen dagelijks vele hondenliefhebbers hun viervoeters uitlaten. Ze knikken keurig naar elkaar en maken soms even gezellig een praatje samen. Tot zover niets bijzonders...

Een jaar geleden gebeurde er ineens iets opvallends. Er kwamen kabouters naar dit bos. Deze schattige kabouters en dwergen vermenigvuldigden zich tot een waar dorp. Dat dorp werd gebouwd door de bezoekers van het bos.

Inmiddels werd deze lieve plek liefkozend ‘kabouterdorp’ genoemd. Een bezoek maakt het gevoel van ‘het kind van toen’ weer in je los. 

Misverstand en heropening

Door een misverstand is dit kabouterbos onlangs geruimd door een ijverige boswachter. Maar er is gelukkig goed nieuws: dit vertrouwde plekje is op 8 juli 2016 opnieuw geopend. Ruim 60 kabouters wonen er inmiddels alweer. Ze komen uit het hele land en hebben voor het idyllische Voorthuizen gekozen!

Maar er komen nog véél meer kabouters en dwergen aan. Let maar op mijn woorden: het wordt straks een levendig en drukbezet kabouterdorp.   

Doe mee met de aankleding!

Wat extra leuk is, is dat iedereen mee mag doen om het kabouterdorp aan te kleden. Heeft u een kabouter, een elfje of een heksenbeeldje? Breng deze naar ons kabouterdorp!

Natuurlijk moeten de kabouters ook heerlijk, ongestoord kunnen wonen. Een paddenstoel of ander schattig kabouterhuisjes is dan ook heel erg welkom.

Luister naar de verhalenverteller

Niets is leuker om door het bos te wandelen met de opperkabouter. Tegen een kleine vergoeding (i.v.m. de huur van het stukje bos) kan deze spannende verhalenverteller in kostuum een groep (tip: met groepje vakantiegangers of een kinderfeestje) vermaken en alle ins & outs van het echte kabouterleven vertellen!

Kijk op de speciale Facebook-pagina voor de laatste ontwikkelingen, locatie en regels om voorwerpen neer te zetten.

Foto: Hans Thijs