Veel gestelde vragen over het coronavirus

Ondertussen kan niemand er meer onderuit: het coronavirus (COVID-19). Wij begrijpen dat het voor veel aanstaande gasten of gasten die al een reservering hebben staan de nodige vragen oplevert. Daarom hebben wij de meest voorkomende vragen bij elkaar gezocht en op deze pagina verzameld. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij blijven telefonsich (0342-471274) en per mail (info@ackersate.nl) bereikbaar.

We hebben een speciale actie voor de medewerkers die in de zorg werken en nachtdiensten moeten draaien. Zie onderaan de pagina voor de informatie.

 

FAQ Corona

 

Kan ik nog wel op vakantie bij Ackersate vanwege het coronavirus?

Ja, u kunt gewoon op vakantie gaan! Ackersate volgt de regelgeving van de overheid. Vakantieparken hoeven op dit moment nog niet hun deuren te sluiten voor verhuur en kamperen. Wel moet ook op het park de 1,5 meter afstand in acht worden genomen.

Voor het kamperen geldt dat de centrale toiletgebouwen zijn gesloten. Komen kamperen is dus mogelijk wanneer u een plaats met privé sanitair heeft gereserveerd of wanneer u helemaal zelfvoorzienend bent. Dit geldt ook voor het voorseizoen. 

Het restaurant is ook gesloten, maar eten kopen bij de cafetaria en in de winkel is wel mogelijk.

Het is niet toegestaan om bezoek te ontvangen!

 

Vallen vakantieparken onder de regeling dat er maximaal 100 personen bij elkaar mogen zijn?

Vakantieparken vallen nog niet onder deze regeling. Wel letten wij erop dat er nooit meer dan 100 personen op dezelfde plek zijn, zoals bij groepsactiviteiten. U kunt hierdoor misschien teleurgesteld worden.

 

Als er geen animatie mogelijk is of als het zwembad gesloten is, heb ik dan recht op een lager overnachtingstarief?

Doordat de richtlijnen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief.

 

Gelden er op Ackersate extra regels ten aanzien van de hygiëne?

Wij adviseren onze gasten om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Uiteraard houden wij onze medewerkers hier ook aan.

  • Was je handen regelmatig met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg;
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Daarnaast hanteren wij onderstaande aanvullende maatregelen.

  • Het eerste contact met de receptie op het park verloopt via de intercom;
  • Betalingen moeten met de pin worden voldaan

De schoonmaak heeft altijd al onze grote aandacht, de huidige inzet is in principe voldoende. In het geval van constatering van corona op het vakantiepark worden extra maatregelen getroffen. Deze worden dan volgens de landelijke richtlijnen uitgevoerd.

 

Kan ik mijn vakantie omboeken?

Op dit moment is er nog geen reden om niet te komen. De vakantie omboeken naar een andere periode is dan ook niet mogelijk. 

Ackersate heeft wel een speciale coulance regeling voor mensen met een reservering t/m aankomstdag 31 mei. Deze reserveringen ontvangen in de loop van de week persoonlijk bericht.

 

Kan er voor mij een uitzondering gemaakt worden?

Dit is een zeer uitzonderlijke situatie en hierdoor kunnen wij geen persoonlijke uizonderingen maken. Indien de landelijke situatie zal wijzigen, volgen wij de dan geldende regelgeving. Wij danken jullie voor het begrip in deze periode. 

 

Ik heb een jaarplaats op Ackersate. Welke regels gelden er voor mij?

Het is niet verboden om gebruik te maken van uw eigen stacaravan of chalet. Wij rekenen er op dat jullie zelf verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, bijvoorbeeld door de regels van het RIVM in acht te nemen. Verder adviseren wij jullie niet naar Ackersate te komen wanneer jullie in een gebied wonen waar veel corona gevallen bekend zijn of jullie je niet zo lekker voelen. 

Zolang de regels van de overheid tot beperken van contacten gelden, is het verhuren van de stacaravan of het chalet niet toegestaan. Tevens zal u geen beroep kunnen doen op onze technische dienst (met uitzondering van noodgevallen). Informeren is altijd mogelijk.

 

Speciale actie voor zorgmedewerkers

Slaap jij overdag omdat je ‘s nachts werkzaam bent in de zorg? En is het thuis iets te onrustig? Vakantiepark Ackersate biedt gratis* accommodaties aan zodat jij overdag kunt slapen en uitrusten!

 

*Je betaald enkel een set lakenpakketten à € 7,- p.p. en toeristenbelasting à € 0,95 p.p.p.n. (toeristenbelasting geldt niet voor de inwoners van de gemeente Barneveld.)
* Actie geldt alleen voor mensen die kunnen aantonen dat ze in de zorg werken.
* Maximaal 3 opeenvolgende dagen.
* Actie is geldig tot 1 juni 2020.

Actie voor zorgmedewerkers