laatste pagina-update: 27-12-2021

Veel gestelde vragen over het coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) heeft gevolgen voor veel van onze (dagelijkse) bezigheden. Op het park worden de landelijke maatregelen rondom het coronavirus gevolgd. Zo begrijpen wij ook dat dit de nodige vragen oplevert voor een vakantie. Daarom hebben wij de meest voorkomende vragen bij elkaar gezocht en op deze pagina verzameld. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij blijven telefonsich (0342-471274) en per mail (info@ackersate.nl) bereikbaar.

Wij blijven open! Ook met de nieuwe maatregelen kunnen wij als vakantiepark geopend bljven, maar er zijn wel een aantal maatregelen genomen.

 

FAQ Corona

 

Kan ik nog wel op vakantie bij Ackersate vanwege het coronavirus?

Ja, u kunt gewoon op vakantie gaan! Ackersate volgt de regelgeving van de overheid en verwacht dit ook van haar gasten. Zo moet ook op het park o.a. de 1,5 meter afstand in acht worden genomen en worden in de openbare ruimtes mondkapjes gedragen.

De centrale sanitairegebouwen voor het kamperen zijn wel geopend. We hebben maatregelen genomen als stoplicht beperkingen, looproutes en dergelijke.

Bezoek ontvangen van buiten het park is toegestaan. Maar denk aan de 1,5 meter maatregel. En denk aan de laatste wijzigingen!! Max 1 persoon per dag (kinderen tot 12 tellen niet mee).

Ook op Ackersate geldt de avondklok. We verzoeken u dan ook hier rekening mee te houden en tussen 21:00 uur en 04:30 uur in uw accommodatie te verblijven. In geval van nood mag u uiteraard wel naar buiten. 

Daarnaast willen we een dringend beroep op u doen, om ook rekening te houden met de inwoners van ons dorp en onze gemeente. Natuurlijk kunt u al wandelend of fietsend heerlijk genieten van deze prachtige omgeving, waar de lente tot bloei komt. Wij verzoeken u echter vriendelijk drukke plekken te vermijden, uw noodzakelijke boodschappen niet iedere dag, maar bij voorkeur voor meerdere dagen tegelijk te doen. Dit vermindert de druk op onze supermarkten en winkels en houdt het leefbaar, ook voor de inwoners van ons dorp.

 

Welke faciliteiten zijn er met de corona-maatregelen geopend?

Zwembad
Helaas is door de lockdown het binnen- en buitenzwembad op Ackersate gesloten. 
https://www.ackersate.nl/zwembad-coronamaatregelen


Horeca

De horeca is gesloten. Op dit moment is het ook niet mogelijk om een bestelling te plaatsen en af te halen. Website Restaurant Het Karrewiel. 


Toiletgebouwen
De toiletgebouwen zijn wel geopend! Denkt wel aan de 1,5 meter. We maken gebruik van een stoplicht systeem, dit is de zomer door goed verlopen.


Parkwinkel / speeltuinen / trampoline / midgetgolf / fietsverhuur
Bovengenoemde faciliteiten zijn beperkt geopend. Voor een aantal gelden openingstijden. Deze vindt u terug op de pagina openingstijden


Animatie
In de voorjaarsvakantie zal er geen animatie plaats vinden. 
 

Mocht één van bovenstaande faciliteiten niet doorgaan wanneer u op het park bent omdat de regels vanuit de overheid weer worden aangescherpt geeft dit geen recht op een lager overnachtingstarief.

 

Gelden er op Ackersate extra regels ten aanzien van de hygiëne?

Wij adviseren onze gasten om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Uiteraard houden wij onze medewerkers hier ook aan.

  • Was je handen regelmatig met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg;
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Draag een mondkapje in openbare ruimtes.

Daarnaast hanteren wij onderstaande aanvullende maatregelen.

  • Betalingen moeten met de pin worden voldaan;
  • Kom met zo min mogelijk gasten de receptie binnen.

De schoonmaak heeft altijd al onze grote aandacht, de huidige inzet is in principe voldoende. In het geval van constatering van corona op het vakantiepark worden extra maatregelen getroffen. Deze worden dan volgens de landelijke richtlijnen uitgevoerd.

Coronabord met regels
 

Kan ik mijn vakantie omboeken?

Op dit moment is er geen reden om geen vakantie te komen vieren. De vakantie omboeken naar een andere periode is dan ook niet mogelijk. Ook kosteloos annuleren is niet mogelijk. 

 

Kan er voor mij een uitzondering gemaakt worden?

Dit is een zeer uitzonderlijke situatie en hierdoor kunnen wij geen persoonlijke uizonderingen maken. Indien de landelijke situatie zal wijzigen, volgen wij de dan geldende regelgeving. Wij danken jullie voor het begrip in deze periode. 

 

Ik heb een jaarplaats op Ackersate. Welke regels gelden er voor mij?

Het is niet verboden om gebruik te maken van uw eigen stacaravan of chalet. Wij rekenen er op dat jullie zelf verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, bijvoorbeeld door de regels van het RIVM in acht te nemen. Verder adviseren wij jullie niet naar Ackersate te komen wanneer jullie in een gebied wonen waar veel corona gevallen bekend zijn of jullie je niet zo lekker voelen. 

 

Bezoek ontvangen van buiten het park is toegestaan. De RIVM regels (zoals de 1,5 meter afstand) blijven van kracht! DENK AAN DE LAATSTE UPDATE!!

 

Speciale actie voor zorgmedewerkers

Slaap jij overdag omdat je ‘s nachts werkzaam bent in de zorg? En is het thuis iets te onrustig? Vakantiepark Ackersate biedt gratis* accommodaties aan zodat jij overdag kunt slapen en uitrusten!

 

*Je betaalt enkel een set lakenpakketten à € 7,- p.p. en toeristenbelasting à € 1,10 p.p.p.n. (toeristenbelasting geldt niet voor de inwoners van de gemeente Barneveld.)
* Actie geldt alleen voor mensen die kunnen aantonen dat ze in de zorg werken.
* Maximaal 3 opeenvolgende dagen.
* Actie is geldig tot 25 maart 2021.

Actie voor zorgmedewerkers