laatste pagina-update: 14-10-2020

Veel gestelde vragen over het coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) heeft gevolgen voor veel van onze (dagelijkse) bezigheden. Zo begrijpen dat dit ook de nodige vragen oplevert voor een vakantie. Daarom hebben wij de meest voorkomende vragen bij elkaar gezocht en op deze pagina verzameld. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij blijven telefonsich (0342-471274) en per mail (info@ackersate.nl) bereikbaar.

Op het park worden de landelijke maatregelen rondom het coronavirus gevolgd.

 

FAQ Corona

 

Kan ik nog wel op vakantie bij Ackersate vanwege het coronavirus?

Ja, u kunt gewoon op vakantie gaan! Ackersate volgt de regelgeving van de overheid en verwacht dit ook van haar gasten. Zo moet ook op het park o.a. de 1,5 meter afstand in acht worden genomen.

Voor het kamperen geldt dat de centrale sanitairegebouwen vanaf 15 juni weer open zijn. We hebben maatregelen genomen als stoplicht beperkingen e.d.
Bezoek ontvangen van buiten het park is toegestaan. Maar denk aan de 1,5 meter maatregel. En denk aan de laatste wijzigingen!! Max 3 personen en 1 groepje per dag (kinderen tot 12 tellen niet mee)

Daarnaast willen we een dringend beroep op u doen, om ook rekening te houden met de inwoners van ons dorp en onze gemeente. Natuurlijk kunt u al wandelend of fietsend heerlijk genieten van deze prachtige omgeving, waar de lente tot bloei komt. Wij verzoeken u echter vriendelijk drukke plekken te vermijden, uw noodzakelijke boodschappen niet iedere dag, maar bij voorkeur voor meerdere dagen tegelijk te doen. Dit vermindert de druk op onze supermarkten en winkels en houdt het leefbaar, ook voor de inwoners van ons dorp.

 

Welke faciliteiten zijn er met de corona-maatregelen geopend?

Zwembad
Het binnen- en buitenzwembad op Ackersate is geopend. Wel zijn er extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Lees alles over deze maatregelen op: https://www.ackersate.nl/zwembad-coronamaatregelen


Horeca

Helaas moet de horeca weer sluiten. Bestellen en laten bezorgen of afhalen is wel mogelijk, kijk hier voor de menus op de website van Het Karrewiel. 


Toiletgebouwen
De toiletgebouwen zijn per 15 juni weer geopend! Denkt wel aan de 1,5 meter. We maken gebruik van een stoplicht systeem, dit is de zomer door goed verlopen.


Parkwinkel / speeltuinen / trampoline / midgetgolf / fietsverhuur
Bovengenoemde faciliteiten zijn allemaal geopend. Voor een aantal gelden openingstijden. Deze vindt u terug op de pagina openingstijden


Animatie
Tijdens de schoolvakanties zal er ook animatie plaats vinden. Wel zal dit waar nodig wel een aangepast programma zijn.
 

Mocht één van bovenstaande faciliteiten niet doorgaan wanneer u op het park bent omdat de regels vanuit de overheid weer worden aangescherpt geeft dit geen recht op een lager overnachtingstarief.

 

Gelden er op Ackersate extra regels ten aanzien van de hygiëne?

Wij adviseren onze gasten om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Uiteraard houden wij onze medewerkers hier ook aan.

  • Was je handen regelmatig met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg;
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Daarnaast hanteren wij onderstaande aanvullende maatregelen.

  • Betalingen moeten met de pin worden voldaan.

De schoonmaak heeft altijd al onze grote aandacht, de huidige inzet is in principe voldoende. In het geval van constatering van corona op het vakantiepark worden extra maatregelen getroffen. Deze worden dan volgens de landelijke richtlijnen uitgevoerd.

Coronabord met regels
 

Kan ik mijn vakantie omboeken?

Op dit moment is er geen reden om geen vakantie te komen vieren. De vakantie omboeken naar een andere periode is dan ook niet mogelijk. Ook kosteloos annuleren is niet mogelijk. 

 

Kan er voor mij een uitzondering gemaakt worden?

Dit is een zeer uitzonderlijke situatie en hierdoor kunnen wij geen persoonlijke uizonderingen maken. Indien de landelijke situatie zal wijzigen, volgen wij de dan geldende regelgeving. Wij danken jullie voor het begrip in deze periode. 

 

Ik heb een jaarplaats op Ackersate. Welke regels gelden er voor mij?

Het is niet verboden om gebruik te maken van uw eigen stacaravan of chalet. Wij rekenen er op dat jullie zelf verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, bijvoorbeeld door de regels van het RIVM in acht te nemen. Verder adviseren wij jullie niet naar Ackersate te komen wanneer jullie in een gebied wonen waar veel corona gevallen bekend zijn of jullie je niet zo lekker voelen. 

 

Bezoek ontvangen van buiten het park is toegestaan. De RIVM regels (zoals de 1,5 meter afstand) blijven van kracht! DENK AAN DE LAATSTE UPDATE!!