laatste pagina-update: 30-06-2021

Veel gestelde vragen over het coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) heeft gevolgen voor veel van onze (dagelijkse) bezigheden. Op het park worden de landelijke maatregelen rondom het coronavirus gevolgd. Zo begrijpen wij ook dat dit de nodige vragen oplevert voor een vakantie. Daarom hebben wij de meest voorkomende vragen bij elkaar gezocht en op deze pagina verzameld. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij blijven telefonsich (0342-471274) en per mail (info@ackersate.nl) bereikbaar.

Wij blijven open! Ook met de nieuwe maatregelen kunnen wij als vakantiepark geopend blijven, maar er zijn wel een aantal maatregelen genomen.

 

FAQ Corona

 

Kan ik nog wel op vakantie bij Ackersate vanwege het coronavirus?

Ja, u kunt gewoon op vakantie gaan! Ackersate volgt de regelgeving van de overheid en verwacht dit ook van haar gasten. Zo moet ook op het park o.a. de 1,5 meter afstand in acht worden genomen.

De centrale sanitairegebouwen voor het kamperen zijn wel geopend. We hebben maatregelen genomen als stoplicht beperkingen en looproutes.

Bezoek ontvangen van buiten het park is toegestaan. Maar denk aan de 1,5 meter maatregel. Bij het betreden van het park geeft u aan geen klachten te hebben of in quarantaine te zitten.

Daarnaast willen we een dringend beroep op u doen, om ook rekening te houden met de inwoners van ons dorp en onze gemeente. Natuurlijk kunt u al wandelend of fietsend heerlijk genieten van deze prachtige omgeving, waar de lente tot bloei komt. Wij verzoeken u echter vriendelijk drukke plekken te vermijden, uw noodzakelijke boodschappen niet iedere dag, maar bij voorkeur voor meerdere dagen tegelijk te doen. Dit vermindert de druk op onze supermarkten en winkels en houdt het leefbaar, ook voor de inwoners van ons dorp.

 

Welke faciliteiten zijn er met de corona-maatregelen geopend?

Zwembad
Het zwembad is weer geopend. Wel geldt er nog een maximaal aantal personen. Voor meer informatie over het zwembad en de coronamaatregelen zie: https://www.ackersate.nl/zwembad-coronamaatregelen


Horeca

De horeca is geopend volgens de regels van het RIVM. De regels zoals de 1,5 meter en de gezondheidscheck blijven bestaan. Reserveren is verplicht (mag aan de deur).  Zie onze openingstijden en de pagina van de horeca voor meer informatie.


Toiletgebouwen
De toiletgebouwen zijn geopend. Denk wel aan de 1,5 meter. We maken gebruik van een stoplicht systeem, dit is de afgelopen zomer door goed verlopen. 


Parkwinkel / speeltuinen / trampoline / midgetgolf / fietsverhuur
Bovengenoemde faciliteiten zijn geopend. Voor een aantal gelden openingstijden. Deze vindt u terug op de pagina openingstijden


Animatie
Tijdens de schoolvakanties zal er (aangepaste) animatie plaats vinden. 
 

Mocht één van bovenstaande faciliteiten niet doorgaan wanneer u op het park bent omdat de regels vanuit de overheid weer worden aangescherpt geeft dit geen recht op een lager overnachtingstarief.

 

Gelden er op Ackersate extra regels ten aanzien van de hygiëne?

Wij adviseren onze gasten om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Uiteraard houden wij onze medewerkers hier ook aan.

  • Was je handen regelmatig met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg;
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;

Daarnaast hanteren wij onderstaande aanvullende maatregelen.

  • Betalingen moeten zoveel als mogelijk met de pin worden voldaan;
  • Kom met zo min mogelijk gasten de receptie binnen.

De schoonmaak heeft altijd al onze grote aandacht, de huidige inzet is in principe voldoende. In het geval van constatering van corona op het vakantiepark worden extra maatregelen getroffen. Deze worden dan volgens de landelijke richtlijnen uitgevoerd.

Coronabord met regels
 

Kan ik mijn vakantie omboeken?

Op dit moment is er geen reden om geen vakantie te komen vieren. De vakantie omboeken naar een andere periode is dan ook niet mogelijk. Ook kosteloos annuleren is niet mogelijk. 

 

Kan er voor mij een uitzondering gemaakt worden?

Dit is een zeer uitzonderlijke situatie en hierdoor kunnen wij geen persoonlijke uizonderingen maken. Indien de landelijke situatie zal wijzigen, volgen wij de dan geldende regelgeving. Wij danken jullie voor het begrip in deze periode.