laatste pagina-update: 13-05-2020

Veel gestelde vragen over het coronavirus

Ondertussen kan niemand er meer onderuit: het coronavirus (COVID-19). Wij begrijpen dat het voor veel aanstaande gasten of gasten die al een reservering hebben staan de nodige vragen oplevert. Daarom hebben wij de meest voorkomende vragen bij elkaar gezocht en op deze pagina verzameld. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij blijven telefonsich (0342-471274) en per mail (info@ackersate.nl) bereikbaar.

We hebben een speciale actie voor de medewerkers die in de zorg werken en nachtdiensten moeten draaien. Zie onderaan de pagina voor de informatie.

Verruiming Regelgeving n.a.v. de persconferentie afgelopen 6 mei
Vanaf 15 mei is het zwembad weer open! De exacte voorwaarden en maatregelen die hiermee gepaard gaan vindt u op deze speciale pagina. Vanaf 1 juni mag het terras en het restaurant (op reservering) weer open tot een maximum van 30 personen. 
 

Verruiming Noodverordening VGGM
Recreanten mogen weer bezoek ontvangen. In de aangepaste noodverordening staat dat deze accommodaties niet langer tot de "publieke ruimte" worden gerekend. Ditbetekent dus maximaal twee bezoekers, die ook van buiten de camping, het vakantiepark mogen betreden. Uiteraard blijven dealgemene richtlijnen van het RIVM hierbij van kracht.

 

 

FAQ Corona

 

Kan ik nog wel op vakantie bij Ackersate vanwege het coronavirus?

Ja, u kunt gewoon op vakantie gaan! Ackersate volgt de regelgeving van de overheid en verwacht dit ook van haar gasten. Zo moet ook op het park o.a. de 1,5 meter afstand in acht worden genomen.

Voor het kamperen geldt dat de centrale sanitairegebouwen zijn gesloten. Het chemisch toilet en het privé sanitair mogen wel open zijn. Komen kamperen is dus mogelijk wanneer u een plaats met privé sanitair boekt of zelfvoorzienend bent: een eigen toilet en een eigen was of douchegelegenheid. 


Sinds kort is het ook weer mogelijk om bezoek te ontvangen van buiten het park. Maximaal 2 personen tegelijk en de RIVM regels (zoals de 1,5 meter afstand) blijven van kracht!


Daarnaast willen we een dringend beroep op u doen, om ook rekening te houden met de inwoners van ons dorp en onze gemeente. Natuurlijk kunt u al wandelend of fietsend heerlijk genieten van deze prachtige omgeving, waar de lente tot bloei komt. Wij verzoeken u echter vriendelijk drukke plekken te vermijden, uw noodzakelijke boodschappen niet iedere dag, maar bij voorkeur voor meerdere dagen tegelijk te doen. Dit vermindert de druk op onze supermarkten en winkels en houdt het leefbaar, ook voor de inwoners van ons dorp.

 

Welke faciliteiten zijn er met de corona-maatregelen geopend?

Stapje voor stapje is er weer ruimte om met extra regels faciliteiten weer te openen. Dit betekent dat vakanties meer en meer door kunnen gaan!
 

Zwembad
Vanaf 15 mei 12:00 uur opent het zwembad haar deuren. Dit is alleen voor gasten die een reservering hebben op Ackersate. Ook zijn er extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Lees alles over deze maatregelen op: https://www.ackersate.nl/zwembad-coronamaatregelen


Horeca

De horeca is geopend voor bestellen en afhalen. Dit kan via de website: https://shop.e-food.nl/voorthuizen/cafetaria-ackersate

Vanaf 1 juni mag het restaurant en het terras ook weer open. Dit is voorlopig wel alleen op reservering. Reserveringen kunnen gemaakt worden via horeca@ackersate.nl


Toiletgebouwen
De toiletgebouwen mogen per 1 juli weer open. Echter wordt er met man en macht gewerkt om te kijken of er mogelijkheden zijn om deze datum naar voren te trekken.


Parkwinkel / speeltuinen / trampoline / midgetgolf / fietsverhuur
Bovengenoemde faciliteiten zijn allemaal geopend. Voor een aantal gelden openingstijden. Deze vindt u terug op de pagina openingstijden


Animatie
Tijdens de schoolvakanties zal er ook animatie plaats vinden. Wel zal dit waar nodig wel een aangepast programma zijn.
 

Mocht één van bovenstaande faciliteiten niet doorgaan wanneer u op het park bent omdat de regels vanuit de overheid weer worden aangescherpt geeft dit geen recht op een lager overnachtingstarief.

 

Gelden er op Ackersate extra regels ten aanzien van de hygiëne?

Wij adviseren onze gasten om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Uiteraard houden wij onze medewerkers hier ook aan.

  • Was je handen regelmatig met water en zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg;
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Daarnaast hanteren wij onderstaande aanvullende maatregelen.

  • Het eerste contact met de receptie op het park verloopt via de intercom;
  • Betalingen moeten met de pin worden voldaan

De schoonmaak heeft altijd al onze grote aandacht, de huidige inzet is in principe voldoende. In het geval van constatering van corona op het vakantiepark worden extra maatregelen getroffen. Deze worden dan volgens de landelijke richtlijnen uitgevoerd.

Coronabord met regels
 

Kan ik mijn vakantie omboeken?

Op dit moment is er nog geen reden om niet te komen. De vakantie omboeken naar een andere periode is dan ook niet mogelijk. 

Ackersate heeft wel een speciale coulance regeling voor mensen met een reservering t/m aankomstdag 31 mei die een reservering geplaats hebben voordat Covid-19 uitbrak. 

 

Kan er voor mij een uitzondering gemaakt worden?

Dit is een zeer uitzonderlijke situatie en hierdoor kunnen wij geen persoonlijke uizonderingen maken. Indien de landelijke situatie zal wijzigen, volgen wij de dan geldende regelgeving. Wij danken jullie voor het begrip in deze periode. 

 

Ik heb een jaarplaats op Ackersate. Welke regels gelden er voor mij?

Het is niet verboden om gebruik te maken van uw eigen stacaravan of chalet. Wij rekenen er op dat jullie zelf verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, bijvoorbeeld door de regels van het RIVM in acht te nemen. Verder adviseren wij jullie niet naar Ackersate te komen wanneer jullie in een gebied wonen waar veel corona gevallen bekend zijn of jullie je niet zo lekker voelen. 

Zolang de regels van de overheid tot beperken van contacten gelden, is het verhuren van de stacaravan of het chalet niet toegestaan. Tevens zal u geen beroep kunnen doen op onze technische dienst (met uitzondering van noodgevallen). Informeren is altijd mogelijk.

 

Speciale actie voor zorgmedewerkers

Slaap jij overdag omdat je ‘s nachts werkzaam bent in de zorg? En is het thuis iets te onrustig? Vakantiepark Ackersate biedt gratis* accommodaties aan zodat jij overdag kunt slapen en uitrusten!

 

*Je betaald enkel een set lakenpakketten à € 7,- p.p. en toeristenbelasting à € 0,95 p.p.p.n. (toeristenbelasting geldt niet voor de inwoners van de gemeente Barneveld.)
* Actie geldt alleen voor mensen die kunnen aantonen dat ze in de zorg werken.
* Maximaal 3 opeenvolgende dagen.
* Actie is geldig tot 1 juni 2020.

Actie voor zorgmedewerkers
 

Een vakantiehuis als werkplek

Is thuis werken even geen optie? Dan kun je bij Ackersate voor € 35,- per dag een accommodatie huren om hier rustig te kunnen werken!

* Een vakantiewoning als werkplek is op eigen risico.
* Er kan van 09:00 uur tot 21:00 uur op dezelfde dag gebruikt worden gemaakt van de accommodatie.
* Wifi is aanwezig. Voor verlengsnoeren, eten en drinken moet zelf worden gezorgd.
* Actie is geldig tot 1 juni 2020

 

Vakantiehuis als werkplek