Zoek & boek

Kamperen
Huren

Blog

Dagje uit #6 - Klimbos Garderen

Wanneer je niet bang bent aangelegd en geen hoogtevrees hebt is dit het perfecte sportieve buitenuitje! Het Klimbos in Garderen heeft zeven verschillende parcoursen en allemaal op een verschillende hoogte, de hoogste is zelfs op 25 meter. Dit is ook het hoogste klimparcours in Nederland. Niet voor niets dat deze baan ‘Discover’ (ontdekken) heet. Op deze hoogte kun je heel ver kijken en ontdek jij wat jij allemaal durft.

Lees meerDagje uit #5 - Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen

Vind jij het leuk om de hele dag te klimmen, te klauteren, binnen en buiten te spelen en weet jij jezelf te redden uit het grote maisdoolhof? Kom dan naar Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen! Er is hier van alles te beleven. Binnen in de apenkooi, bouwen met de blokken, kijken bij de kameel en de andere dieren, springen op de trampolines, racen op de tractors en skelters en natuurlijk ontsnappen uit het maisdoolhof!

Lees meer


Dagje uit #4 - De Happyfarm Terschuur

Uren speelplezier, zowel binnen als buiten, bij De Happyfarm in Terschuur. Klimmen en klauteren in de apenkooi, bouwen met de grote lego blokken, springen op het springkussen, buiten met de kabelbaan of op de skelters, knuffelen met de dieren… dit en nog veel meer activiteiten bij De Happyfarm in Terschuur.

Lees meer


Dagje uit #3 - Schateiland Zeumeren

Vlak bij Vakantiepark Ackersate ligt Zeumeren. Een recreatiegebied waar genoeg te beleven is. Hier staat ook het grootste overdekte avonturenparadijs in Nederland: Schateiland Zeumeren! We hebben gesproken met Rien Boukema, die samen met zijn vrouw eigenaar is van alle activiteiten op dit recreatiegebied.

Lees meer


Dagje uit #2 - Monkeytown Voorthuizen

Rennen, klimmen, springen en kruipen; bij Monkeytown in Voorthuizen kan het allemaal! Monkeytown is een groot speelparadijs voor kinderen tot twaalf jaar. In de ruim 1000 m2 speelstructuren kunnen kinderen zich uren vermaken.

Lees meer


Dagje uit #1 - Zandsculpturenfestijn Garderen

Begin maart 2017 mochten wij een uniek kijkje achter de schermen nemen bij de opbouw van het zandsculpturenfestijn in Garderen. Samen met hoofdcarver Maxim Gazendam hebben wij het terrein verkend en aandachtig geluisterd naar zijn indrukwekkende verhaal. klik verder om het hele verhaal te lezen.

Lees meer


'Thuis' komen op Vakantiepark Ackersate

‘Thuis’, wat is dat precies? Als we internet moeten geloven is ‘thuis’ een gevoel. Soms persoonlijk en soms kun je ‘thuis’ delen met anderen. ‘Thuis’ heeft te maken met de manier waarop je jouw leven inricht en hoe je verbonden bent met de buitenwereld. Best leuk, thuis hoeft dus niet per se één plek te zijn. En dat betekent dat je ook thuis kunt komen op Vakantiepark Ackersate!

Lees meer


Hooikoorts? 5 tips

Hatjoe, wrijf, snuit. Ja hoor het begint weer… hooikoorts. Overgevoeligheid voor pollen en zaden van bomen en planten. Je ademt het in en krijgt er een allergische reactie op. De katjes aan de bomen van de hazelaar en de els zijn in al weer bloei. En in de komende maand kunnen mensen die last hebben van hooikoorts dit ook gaan merken aan de es en de berk. Vervelend, maar hoe zorg je nu dat je vakantie er zo min mogelijk door wordt beïnvloed? Wij geven vijf tips.

Lees meer


Klompenpaden

Op vakantie maar niet de hele dag bij de tent of bungalowchalet willen zitten? Pak dan je rugzak, trek stevige wandelschoenen aan en ga op klompenpad! Voor degene die van avontuur houden dagen we je uit om je stevige wandelschoenen te verruilen voor echte klompen.

Lees meer


Chalet of stacaravan kopen op de Veluwe

Je loopt er langs en je hart gaat sneller kloppen…  niets kan je nog kan weerhouden om een stacaravan of chalet te kopen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een stacaravan en chalet?

Lees meer


Van snoeiafval tot stadsverwarming

Elk jaar worden de bomen gesnoeid en hebben we op Vakantiepark Ackersate weer snoeiafval. Dit jaar is het snoeiafval meer door de uitbreiding. Ons snoeiafval wordt uiteindelijk gebruikt voor de stadsverwarming van Ede. Hoe dit precies in z’n werk gaat hebben we voor jullie uitgezocht.

Lees meer


Oud en Nieuw: Gelukkig nieuw jaar

De klok slaat 12 uur of springt op 00:00 als je een digitale klok hebt, en ineens leeft de wereld in een nieuw jaar. Niet eens de hele wereld. Wij leven in een nieuw jaar, maar door de verschillende tijdszones zijn de mensen in Amerika eerder. Of later? Ach, voor het verhaal maakt het ook niet uit. Nieuwjaar is voor veel mensen een moment van gezelligheid, familie of vrienden, terug denken aan het afgelopen jaar en vooruit kijken naar komend jaar. 

Lees meer


Geschiedenis van Voorthuizen

Vakantiepark Ackersate ligt in Voorthuizen, voor de meesten wel bekend. Het is een gezellig dorp waar het hele jaar door genoeg te beleven is. Vroeger zag Voorthuizen er wel anders uit. Voor de liefhebbers van de geschiedenis vertellen we hier het verhaal van Voorthuizen. 

Lees meer


Interview met onze hovenier

In de zomer zie je hem vaak rond lopen om het vakantiepark te onderhouden. Maar ook in de winter heeft hij genoeg te doen. We hebben het over onze hovenier Robin. In deze blog een interview met Robin over zijn hovenierswerk bij Vakantiepark Ackersate.

Lees meer


Keuzestress? Zo kies je de perfecte vakantiebestemming

“Help! Waar ga ik volgend jaar heen op vakantie?” Je herkent het misschien wel. Je wilt graag op vakantie maar weet niet waar naartoe. In deze blog proberen we je een beetje op weg te helpen.

Lees meer


Blogarchief

11-11-2016: Een dag van de receptioniste in de winter
27-10-2016: Ackersate heeft gouden classificering Green Key
01-09-2016: De Veluwe in bloei: de Ginkelse heide
14-09-2016: Herfst op de Veluwe
30-08-2016: Bronsttijd op de Veluwe
15-08-2016: De caravan leeft weer op
20-07-2016: Voorthuizen heeft een eigen kabouterbos
07-07-2016: Tip van Ackersate: recreatieplas Zeumeren
21-06-2016: Kamperen op de Veluwe
10-06-2016: Nieuwe fietsroute op de Veluwe: de Giro di Barneveld
17-05-2016: Tips voor meer ruimte in je vakantiewoning
02-05-2016: Voorthuizen heeft eigen klompenpad: het Griezeveensepad
20-04-2016: Lente op de Veluwe
06-04-2016: A. Vogeltuinen: het gezondste dagje uit op de Veluwe
30-03-2016: De multigeneratie vakantiewoning
11-03-2016: Honden losloopgebieden op de Veluwe